Lunetista daneză pe care ISIS vrea să o prindă cu orice preţ

Joanna Palani, în vârstă de 23 de ani, este o fostă studentă din Danemarca care s-a antrenat ca lunetist şi s-a alăturat grupurilor de kurzi şi miliţiilor YPG din Siria şi Irak care luptă cu organizaţia teroristă. Tânăra, echipată cu o carabină cu lunetă produsă în Rusia, a fost căutată şi de autorităţile din Danemarca, deoarece a încălcat o interdicţie de călătorie care are scopul să-i împiedice pe cetăţenii statului european să se alăture grupărilor extremiste. Pentru a scăpa de ISIS şi de braţul legii daneze, Joanna se muta la fiecare trei zile în alt loc.

 

Totuşi, în decembrie 2016, serviciile de informaţii din Danemarca a prins-o pe lunetistă şi a adus-o în ţară.

Joanna riscă să petreacă doi ani după gratii în Danemarca. Tânăra se bucură, însă, de mare susţinere pe internet şi este văzută ca o eroină. Hashtag-ul #joannapalani a fost la un moment dat în topul trendurilor pe Twitter anul trecut.

 

 

Palani spune că ISIS a pus o recompensă de 1 milion de dolari pe capul ei şi că, potrivit informaţiilor pe care le are, membrii grupării vor să o transforme într-o sclavă sexuală. Această informaţie a fost dezminţită, însă, de o publicaţie a kurzilor. Ei susţin că femeia este o ţintă importantă pentru ISIS, dar că nu au date legate de o astfel de recompensă. 

Joanna susţine că a ucis 100 de militanţi ISIS în Siria şi Irak. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult