Momentul tulburător când un elicopter al poliției este atacat cu artificii de petrecăreții de pe un bloc – VIDEO

16.04.2020
Momentul tulburător când un elicopter al poliției este atacat cu artificii de petrecăreții de pe un bloc - VIDEO

Un elicopter al poliției italiene a fost atacat cu artificii de persoane care se strânseseră la un grătar, cu ocazia Paștelui, pe acoperișul unui bloc din Palermo, Sicilia.

Echipajul aeronavei, care patrula pentru a îndemna oamenii să rămână în locuințe, în contextul pandemiei COVID-19, a sesizat grupul de persoane și fumul de la distanță. Când elicopterul s-a apropiat, cei de pe bloc au lansat artificii împotriva lui, transmite The Aviationist.

Vehiculul aerian s-a îndepărtat, dar nu înainte de a chema întăriri la sol. Artificiile sunt periculoase pentru aeronave, deoarece pot fi aspirate în motoare și duce la prăbușirea acestora.

Incidentul s-a petrecut pe 12 aprilie, iar înregistrarea tulburătoare a ajuns pe internet. Momentul a fost filmat dintr-un alt elicopter, dar și de persoane care locuiesc în zonă.

„Acești oameni nu sunt altceva decât idioți. Vom descoperi cine sunt”, a declarat Leoluca Orlando, primarul din Palermo.

Elicopterul este o versiune a modelului de succes Leonardo AW139. Aeronava este folosită de 270 de guverne, armate și companii din întreaga lume.

Modelul folosit de poliția italiană include camere avansate, modul FLIR (de imagistică termică), sistem de comunicații prin satelit și consolă dedicată în cabină pentru senzorii și tehnologiile de supraveghere, căutare și salvare.

O unitate de bază costă 12 milioane de dolari. Peste 900 de modele AW139 se află în serviciu activ.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult