O „divă online” din China a păcălit mulţi urmăritori folosind un filtru de înfrumuseţare

31.07.2019
O „divă online” din China a păcălit mulţi urmăritori folosind un filtru de înfrumuseţare

Tehnologia a ajuns într-un punct în care este greu să ne dăm seama atunci când ceva este real sau nu pe internet. Înainte acest lucru se aplica doar la fotografii, însă noile tehnologii permit „trucarea” materialelor video chiar şi în timp real, în cadrul unei transmisii live. Acest lucru a fost demonstrat de curând în China, unde a fost descoperit că o vloggeriţă celebră folosea un filtru de înfrumuseţare pe livestream-uri pentru a părea mult mai tânără decât era deja.

Qiao Biluo, faimoasă în China pentru livestream-urile de pe reţeaua Douyu, folosea un filtru de înfrumuseţare care îi schimba complet înfăţişarea pe fluxul video. Aceasta primea donaţii din partea fanilor, însă totul a fost demonstrat când în cadrul unei emisiuni pe care o ţinea online cu o altă vloggeriţă, filtrul său a încetat să funcţioneze.

Din fata tânără şi frumoasă în care poza pe reţeaua Douyu, Qiao Biluo s-a dovedit a fi o doamnă mai în vârstă, care nu arăta aproape deloc precum imaginea ei online. Aceasta strânsese peste 100.000 de urmăritori pe reţea şi era recunoscută pentru vocea ei „suavă”, conform BBC.

Incidentul a avut loc pe data de 25 iulie, când fanii au rugat-o să îşi arate faţa fără filtre. Aceasta a refuzat, însă a sugerat că dacă va primi donaţii în valoare de 100.000 yuan (aproximativ 12.000 de dolari), ar putea face o excepţie. Donaţiile au început să curgă, însă aceasta nu a dezactivat filtrul. Se pare însă că la un moment dat, software-ul pe care îl folosea a încetat să funcţioneze şi i-a arătat adevărata faţă.

Aceasta a continuat stream-ul, dându-şi seama abia mai târziu ce s-a întâmplat, când mulţi dintre urmăritorii săi cu conturi VIP au început să plece din chat. Mulţi dintre cei care o urmăreau spun că au încetat să facă asta, retrăgând şi tranzacţiile pe care le-au făcut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult