Papa Francisc este primul Papă „programator” din istorie. Acesta încurajează copiii să înveţe informatică

25.03.2019
Papa Francisc este primul Papă „programator” din istorie. Acesta încurajează copiii să înveţe informatică

Papa Francisc este acum primul Papă din istorie care a scris o linie de cod pentru un program de computer. Evenimentul a avut loc în cadrul evenimentului „Programming for Peace”, organizat de către fundaţia sa, Scholas Occurentes, în Vatican. Prin intermediul acestuia, Papa doreşte să încurajeze tinerii din toată lumea să îşi folosească creativitatea prin dezvoltarea de proiecte tehnologice care să ducă la binele tuturor.

În cadrul evenimentului, Papa Francisc, asistat de către elevele Matilde Fábrega Vivanco, din Chile, Nicole Rodriguez, din SUA şi Liuren Yin, din China, a scris prima sa linie de cod: >. Aceasta a fost ultima linie a programului la care cele trei lucrau. După integrarea acestei linii, ecranul tabletei pe care a fost introdus a afişat un mesaj care încurajează tinerii să înveţe să lucreze şi să dezvolte software pentru computere:

„Informatica încurajează tinerii să creeze pace în comunităţile lor. Toată lumea ar trebui să înveţe să folosească tehnologia şi puterea creativă pentru pace.”

De asemenea, fondatorul Code.org a fost prezent în cadrul evenimentului, acesta oferind de asemenea o declaraţie similară:

„În secoul 21, informatica este un subiect fundamental pe care toţi elevii ar trebui să îl studieze. Şcolile ar trebui să predea informatică pentru a pregăti studenţii pentru viitor, pentru a încuraja creativitatea copiilor şi pentru a-i învăţa cum să folosească tehnologia şi creativitatea”.

Code.org este o organizaţie non-profit din SUA, care de şase ani a pornit un proiect prin care încearcă să aducă în toate şcolile din America posibilitatea de a preda informatică către toţi studenţii. Code.org lucrează acum alături de Scholas Occurentes, fundaţia Papei, pentru a realiza acest scop la nivel global, încurajând elevii să dezvolte noi tehnologii în speranţa că vor fi folosite pentru binele umanităţii şi pentru a atinge pacea mondială.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult