Un bărbat a luat foc după ce a fost atacat cu un pistol cu electroşocuri [VIDEO]

04.02.2019
Un bărbat a luat foc după ce a fost atacat cu un pistol cu electroşocuri [VIDEO]

Armele cu electroşocuri sunt comune în cadrul forţelor de ordine din Statele Unite, acestea fiind unele dintre cele mai eficiente pentru a putea aresta un suspect şi totodată unele dintre cele mai sigure. Acestea pot pune la pământ suspectul fără a-l răni, însă există şi posibilitatea unor accidente neprevăzute. Săptămâna trecută, un bărbat a luat foc după ce a fost „împuşcat” cu un dispozitiv cu electroşocuri.

Incidentul a avut loc în oraşul Philadelphia, în apropierea unui restaurant. Un bărbat nervos se certa cu doi agenţi de pază. Atunci când acesta a devenit violent, unul dintre agenţi a folosit arma cu electroşocuri pentru a-l pune la pământ pe agresor. Şocurile au avut efect, acesta căzând imediat la pământ, însă s-a întâmplat şi un lucru neprevăzut: hainele acestuia au luat aproape imediat foc în urma contactului cu electrozii armei.

Din fericire, acesta nu a suferit răni grave, iar poliţia investighează evenimentele care au dus la această situaţie, analizând filmările publicate pe internet de către martori, cât şi imaginile surprinse de camerele de securitate ale restaurantului din apropiere. Se pare că agenţii de securitate protejau acest restaurant, iar patronul acestuia promite cooperare cu forţele de ordine.

 

 

Aceasta nu este prima dată când armele „neletale” cu electroşocuri sunt implicate în situaţii care ar putea pune viaţa oamenilor în pericol. Mai multe incidente cu forţele de ordine au dus chiar la decesul unor cetăţeni, un caz aparte având loc în 2012, când un grănicer american a folosit un aparat Taser pentru a imobiliza un şofer în vârstă de 24 de ani. Interiorul maşinii era plin de benzină, iar şoferul, Alex Martin, a luat foc imediat şi nu a mai putut fi salvat.

Din fericire, în incidentul de weekend-ul trecut, nu s-a întâmplat nimic grav. Există posibilitatea ca pantalonii agresorului să fi fost udaţi cu alcool, care putea lua foc în urma şocurilor electrice.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult