Un inginer NASA a creat o bombă cu sclipici pentru a se răzbuna pe hoţii de pachete [VIDEO]

Autor: Cătălin Niţu 19.12.2018
Un inginer NASA a creat o bombă cu sclipici pentru a se răzbuna pe hoţii de pachete [VIDEO]

Mark Rober, un fost inginer NASA, care a lucrat la proiecte importante, precum dezvoltarea roboţilor care au ajuns pe suprafaţa planetei Marte, a găsit o metodă neconvenţională, sofisticată şi foarte amuzantă pentru a descuraja furtul pachetelor care sunt livrate la el acasă: o bombă cu sclipici. Acestă soluţie s-a dovedit a fi eficientă, hoţii aruncând abandonând pachetul la scurt timp după deschiderea lui.

Rober a petrecut aproximativ şase luni pentru a dezvolta această „bombă” şi a folosit multă tehnologie pentru a realiza un proiect atât de simplu, la bază. Acesta a integrat într-o carcasă printată 3D mai multe componente electronice, senzori şi motoraşe, cât şi patru smartphone-uri echipate cu camere video cu unghi larg (modele LG din câte se poate observa în clip).

Atunci când cutia este ridicată şi părăseşte casa, telefoanele încep să filmeze din toate unghiurile, iar desfacerea cutiei porneşte un motor electric care împrăştie sclipici peste tot în jur. Apoi, un spray cu miros flatulent începe să pulverizeze neîncetat. Singura soluţie pentru a scăpa de miros este ca pachetul să fie aruncat afară, Rober reuşind să îl recupereze de fiecare dată.

Probabil că acest proiect nu va opri furtul de pachete, însă îi va face cu siguranţă pe cei care au păţit să fie împroşcaţi cu sclipici şi spray urât mirositor să se gândească de două ori înainte să ia alte pachete din faţa casei altcuiva.