Un iPhone a oprit un glonț care i-ar fi putut fi fatal unui soldat ucrainean. VIDEO

22.07.2022
Un iPhone a oprit un glonț care i-ar fi putut fi fatal unui soldat ucrainean. VIDEO

De-a lungul istoriei, multiple obiecte au protejat viața soldaților de pe front, oprind gloanțe care le-ar fi putut fi fatale. Recent, un soldat ucrainean a fost salvat de smartphone-ul său, un iPhone 11 Pro, care a reușit să oprească un glonț. Telefonul se afla într-unul dintre buzunarele vestei de soldat în care sunt de obicei depozitate plăci metalice pentru protecție. Surprinzător, telefonul a făcut glonțul să ricoșeze, fără să pătrundă mai departe.

iPhone-urile par să fie rezistente la gloanțe

Telefoanele iPhone de la Apple nu sunt recunoscute obligatoriu pentru rezistența lor impresionantă la șocuri. Una dintre cele mai populare probleme pe care utilizatorii o raportează este ecranul fragil și spatele din sticlă care poate fi crăpat destul de repede în cazul unui impact cu solul. Totuși, în fața unui glonț, acest model iPhone 11 Pro pare să fi rezistat destul de bine. Desigur, partea din sticlă de pe spate este complet spartă, corpul telefonului este perforat, însă faptul că glonțul nu a penetrat ecranul de pe partea cealaltă demonstrează că Apple a creat niște dispozitive destul de solide în ciuda carcasei aparent fragile.

Telefonul nu era protejat de nimic, întrucât placa metalică de protecție se afla în spatele dispozitivului, nu în fața lui. Astfel, iPhone-ul este singurul responsabil pentru respingerea glonțului.

Asta nu înseamnă că soldații ar trebui să își înlocuiască acum armurile cu telefoane mobile. În funcție de unghiul la care glonțul a făcut impact cu telefonul, distanța de la care a fost tras și viteza cu care a ajuns la soldat, este posibil să fi fost respins, dar în alte condiții ar fi putut trece prin telefon. În fiecare an, când se lansează un nou iPhone, există câte un YouTuber care trage cu pistolul sau cu o pușcă de calibru mai mare în telefon, iar până acum niciunul nu a supraviețuit procesului.

În urmă cu doar câteva luni, un clip video arăta că un soldat rus și-a înlocuit armura cu un laptop MacBook, tot de la Apple. Acel soldat nu a supraviețuit, filmarea fiind realizată de unul dintre soldații ucraineni, care a găsit laptop-ul în echipamentul soldatului rus.

sursa: Reddit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult