Acer a prezentat la IFA Revo Build, un computer modular de dimensiuni mici

08.09.2015

Acer Revo Build a fost una dintre surprizele de la IFA 2015 de săptămâna trecută. Compania taiwaneză a prezentat un computer modular de dimensiuni mici, accentul fiind pus pe personalizare. Unitatea principală este încapsulată într-un şasiu de 12,5 cm x 12, 5 cm cu volum de un litru, iar deasupra şi sub aceasta pot fi ataşate diverse accesorii care să îi extindă capabilităţile. Cea mai interesantă parte este că sistemul de conectare este foarte simplu, fiind utilizaţi conectori proprietari şi magneţi puternici pentru a ţine totul conectat.

La IFA era disponibilă o unitate Revo Build care era conectată la un modul pentru grafică (alimentat separat) şi la trei hard disk-uri portabile, care aveau şi mufă USB pentru conectare la un alt computer. Conectarea şi deconectarea se făcea în regim plug & play, fără a fi necesară o repornire a sistemului de operare, iar magneţii păreau să ţină destul de bine componentele conectate, pentru a evita deconectarea accidentală. Printre modulele pe care le-au prezentat se numărau şi un încărcător wireless pentru smartphone-uri, soluţii audio şi chiar proiectoare.

Specificaţiile de bază ale unităţii nu au fost dezvăluite, însă Acer ne asigură că vom putea configura Revo Build cu procesoare Pentium sau Celeron şi cu până la 8 GB memorie RAM DDR4. Stocarea internă este de numai 32 GB, însă compania se bazează pe faptul că majoritatea utilizatorilor vor cumpăra alături de unitatea principală cel puţin încă un modul de stocare. Acer Revo Build va debuta în luna octombrie în Europa la un preţ echivalent cu 200 de euro, însă nu au fost confirmate preţuri pentru diverslee module. Este foarte posibil ca preţul acestora să îl depăşească pe cel al accesoriilor obişnuite pentru PC-uri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult