ADATA anunţă memoriile XPG SPECTRIX D41 cu LED-uri RGB şi frecvenţe înalte

30.04.2018
ADATA anunţă memoriile XPG SPECTRIX D41 cu LED-uri RGB şi frecvenţe înalte

Piaţa de componente pentru PC stangează puţin în ultimii ani, performanţa de top putând fi atinsă chiar şi cu componente vechi de câţiva ani. Astfel, cele mai mari upgrade-uri pe care gamerii le pot face sunt cele vizuale, iar producătorii de componente au început să lanseze din ce în ce mai multe componente cu luminiţe RGB. ADATA vine astfel cu seria de memorii DDR4 XPG SPECTRIX D41, care promit atât performanţă de top, cât şi un show de lumini atrăgător.

La nivel de performanţă, SPECTRIX D41 asigură frecvenţe între 2.600 şi 4.600 Mhz. Astfel, majoritatea platformelor precum X299 de la Intel, Ryzen de la AMD, dar şi platforma Intel „consumer” pot beneficia de frecvenţe înalte folosind acest model. Profilul de overclocking XMP 2.0 (Extreme Memory Profile) de la Intel poate fi configurat chiar şi din Windows, printr-o aplicaţie dedicată.

Construcţia acestor memorii este realizată pe un PCB cu 10 straturi, care asigură o stabilitate mai mare, în timp ce răcirea este asigurată de un radiator proprietar, brevetat, şi cipuri de calitate înaltă, selectate special pentru utilizarea în acest model pentru a garanta fiabilitate maximă. De altfel, ADATA are atât de multă încredere în memoriile XPG SPECTRIX D41 încât oferă garanţie pe viaţă pentru ele.

În cele din urmă, luminiţele RGB sunt complet expuse şi complet configurabile. Acestea sunt compatibile atât cu sistemele de control ale plăcilor de bază ale tuturor producătorilor care oferă această funcţionalitate, însă pot fi controlate şi prin aplicaţia ADATA RGB Sync. În teorie, acestea pot fi sincronizate cu toate celelalte luminiţe din computer.

ADATA a anunţat odată cu SPECTRIX D41 că lucrează la o nouă variantă, care va fi lansată în trimestrul al treilea din 2018, care va asigura viteze de până la 5.000 MHz. Modelul de faţă este disponibil în două variante de culoare: Crimson Red şi Titanium Grey.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult