ADATA Ultimate SU800, un nou SSD cu tehnologie 3D NAND şi densitate ridicată de stocare a datelor

02.09.2016
ADATA Ultimate SU800, un nou SSD cu tehnologie 3D NAND şi densitate ridicată de stocare a datelor

ADATA Technology a lansat SSD-ul 3D NAND Ultimate SU800 SATA 6Gb/s, parte a unei game complete de SSD-uri care utilizează tehnologie avansată 3D NAND Flash.

ADATA promite tranziţia către 3D NAND a întregului său portofoliu de SSD-uri, de la produsele de consum uzual, la modelele rezistente, dedicate mediului industrial şi concepute pentru cele mai dure condiţii de utilizare. Ultimate SU800 este un model din gama de mijloc, reprezentând un upgrade important pentru cei ce utilizează în prezent SSD-uri cu tehnologie 2D NAND şi un pas uriaş pentru utilizatorii de hard disk-uri.

Având la bază tehnologia celulelor “floating gate” NAND şi un controler SMI de generaţie nouă, modelul Ultimate SU800 este disponibil în diferite variante de capacitate: de la 128GB la 1TB. Încorporează generaţia 3D NAND cu densitate mai ridicată, performanţă îmbunătăţită şi fiabilitate sporită în comparaţie cu SSD-urile 2D NAND Flash.

Cu tehnologie multi-layer 3D NAND Flash, ADATA Ultimate SU800 obţine o densitate de stocare mult superioară soluţiilor tradiţionale bazate pe chip-uri 2D NAND grupate pe orizotală, în aceleaşi dimensiuni standard de 2.5”. În consecinţă, SSD-ul este livrat cu capacităţi între 128GB şi 1TB, oferind astfel consumatorilor mai multe opţiuni. Densitatea de stocare mărită face ca SSD-urile 3D NAND Flash să fie mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele cu tehnologie 2D NANAD Flash, deoarece pe măsură ce densitatea creşte, consumul energetic rămâne neschimbat. Această diferenţă de consum este şi mai evidentă atunci când comparăm Ultimate SU800 cu un hard disk intern de 2.5”: economia de energie poate atinge 80%, mai ales datorită tehnologiei DEVSLP (device sleep) pe care Ultimate SU800 o suportă. Acesta este potrivit pentru ultrabook-uri, notebook-uri şi desktop-uri, având o grosime de doar 7mm şi un distanţier de 2.5 mm. Capacităţile sale de economie a energiei ajută la extinderea duratei de viaţă a bateriilor dispozitivelor mobile chiar mai mult decât SSD-urile actuale.

Echipat cu un controller SMI, viteza de citire atinge 560MB/s, iar viteza de scriere ajunge până la 520MB/s, cu aproximativ 10% peste viteza modelelor 2D NAND Flash care utilizează chip-uri TLC. Ultimate SU800 suportă atât SLC Caching, cât şi DRAM Cache Buffer, pentru a permite creşteri ale vitezei în funcţie de nivelul de încărcare al sistemului şi de resursele disponibile ale acestuia.

ADATA are în plan completarea seriei de SSD-uri Ultimate cu modelul de top SU900, în cursul lunii septembrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video