Alienware 13 şi Graphics Amplifier disponibile pentru comandă

28.10.2014
Alienware 13 şi Graphics Amplifier disponibile pentru comandă

Alienware a anunţat preţul pentru cel mai recent laptop al său, Alienware 13. Acesta a fost prezentat în luna august şi este lăudat de companie ca „cel mai subţire model pe care l-a produs până în prezent”. Alături de preţul noului computer portabil a fost prezentat şi un accesoriu pentru acesta, care îl transformă într-un PC desktop.

Alienware 13 porneşte de la preţul de 999 dolari în Statele Unite şi 949 de lire sterline ]n Marea Britanie. Acesta oferă în schimbul acestei sume un procesor dual-core Intel Core i5-4210U, 8 GB memorie RAM, un cip grafic NVIDIA GeForce  860M cu 2 GB memorie, Hard Disk de 1 TB şi un display mat cu rezoluţie 1366 x 768 pixeli. Cei care adoresc mai multă putere şi au şi bugetul necesar pot configura laptopul cu până la 16 GB RAM, cu unităţi de stocare hibride sau SSD, cât şi display-uri Full HD sau QHD cu touchscreen. Cipul grafic rămâne însă acelaşi în toate configuraţiile.

Pentru a rezolva această „problemă”, Alienware a creat accesoriul Graphics Amplifier, o cutie care poate găzdui o placă grafică pentru PC-uri desktop. Aceasta se conectează la Alienware 13 printr-un conector proprietar direct pe placa de bază, micul laptop devenind un veritabil sistem desktop. În Graphics Amplifier pot fi introduse plăci video de la NVIDIA şi AMD, acestea fiind alimentate de o sursă internă de 375 W. Pe lângă accesul la putere în plus la capitolul procesare grafică, cutia adaugă şi patru port-uri USB 3.0. Alienware susţine că în Grpahics Amplifier au loc plăci video de orice dimensiuni, deci nu există limite la acest capitol.

Atât Alienware 13, cât şi noul accesoriu pentru plăci video externe vor fi disponibile pentru pre-comandă începând de pe 28 octombrie, urmând să fie livrate în cursul lunii noiembrie. Asemeni tuturor produselor ale diviziei de gaming a companiei Dell, acestea sunt destul de scumpe pentru gamerul de rând, însă pot fi soluţii excelente pentru cei care doresc mobilitate şi putere fără bătăi de cap, într-un pachet arătos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult