AMD FX-8350 şi FX-6350 primesc un cooler mai eficient în cutie

25.04.2016
AMD FX-8350 şi FX-6350 primesc un cooler mai eficient în cutie

AMD încă nu vorbeşte despre generaţia următoare de procesoare, pe noua arhitectură Zen, însă doreşte să ofere performanţă cât mai bună pentru cei care aleg produsele deja existente ale companiei. Două dintre modelele disponibile pe piaţă de mai multă vreme primesc astfel un nou cooler în cutie mult mai eficient şi mai silenţios, care ar putea să elimine nevoia căutării unei soluţii aftermarket pentru sistemul de răcire.

AMD FX-8350 şi FX-6350, modelele superioare din gamele cu opt, respectiv şase nuclee, vor fi echipate cu noul Wraith Cooler, care a debutat în urmă cu doar câteva săptămâni alături de noua serie de APU-uri. Acestea vin cu multiplicatorul deblocat, oferind spaţiu pentru overclocking celor interesaţi de performanţă superioară, AMD oferind chiar şi posibilitatea de overclocking prin intermediul AMD Overdrive, acelaşi folosit şi pentru creşterea performanţelor pentru plăcile grafice ale companiei.

Se pare că AMD a făcut această mişcare ca răspuns la nevoile de performanţă ridicată în aplicaţii VR, atât procesorul cu şase nuclee FX-6350, cât şi cel cu opt nuclee, FX-8350 fiind recomandate pentru a fi folosite alături de Oculus Rift şi HTC Vive atunci cât există o placă grafică DirectX 12 compatibilă. Compania recomandă utilizarea acestora împreună cu plăci pornind de la AMD 390 (390X, Fury Nano, Fury X, etc.), sau cu echivalentele de la NVIDIA, care pornesc de la GTX970.

Wraith Cooler asigură răcire eficientă într-un format de dimensiuni reduse, cu un nivel de zgomot redus. Soluţia folosită până în prezent de către AMD pentru aceste modele de procesoare au fost criticate pentru eficienţa scăzută şi zgomotul ridicat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video