AMD pregăteşte familia de procesoare Zen: 8 nuclee/16 thread-uri pentru 300 dolari

18.11.2016
AMD pregăteşte familia de procesoare Zen: 8 nuclee/16 thread-uri pentru 300 dolari

Pregătită pentru lansare în luna ianuarie 2017, familia de procesoare AMD Zen promite performanţe comparabile soluţiilor oferite deja de Intel, însă la un preţ mult mai mic.

Potrivit informaţiilor încă neconfirmate oficial, AMD va prezenta noua gamă de procesoare Zen în intervalul 5 – 8 ianuarie, în cadrul expoziţiei CES 2017. Disponibilitatea în magazine va fi asigurată treptat începând cu data de 17 ianuarie, urmând ca noi modele de procesoare să fie disponibile din luna martie 2017.

Vârful de gamă AMD Zen, un procesor cu 8 nuclee fizice şi 16 thread-uri, va putea fi achiziţionat la preţul de 250 – 300 dolari. AMD plasează noul procesor la acelaşi nivel de performanţă cu modelul Core i7-6900K în valoare de 1089 dolari. Afirmaţia se bazează însă pe un test în care ambele procesoare funcţionează la frecvenţa de 3GHz, maximum suportată cu mostra AMD Zen „engineering sample”.

Potrivit informaţiilor furnizate de MAXSUN, unul dintre partenerii AMD din China, versiunile retail ale procesoarelor Zen vor avea frecvenţe de bază cuprinse între 3.15 – 3.3 GHz, respectiv până la 3.5 GHz în modul Boost. Aceeaşi sursă dezvăluie şi că procesoarele AMD Zen permit overclocking la 4.2 GHz folosind sisteme de răcire convenţionale şi până la 5 GHz în testele cu azot lichid.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult