AMD prezintă noua platformă AM1, pentru mini PC-uri ieftine şi bune

05.03.2014
AMD prezintă noua platformă AM1, pentru mini PC-uri ieftine şi bune

AMD a anunţat introducerea platformei AM1, împreună cu o nouă generaţie de procesoare APU cu preţ accesibil. Disponibilă cu procesoare dual-core şi quad-core bazate pe nucleul „Jaguar„, respectiv GPU compatibil DirectX 11.2 bazat pe arhitectura Graphics Core Next (GCN), noua platformă AMD AM1 permite alcătuirea de PC-uri compacte şi eficiente, care pot fi extinse mai târziu prin adăugarea unei plăci video dedicate sau mai multă memorie RAM.

Recomandate prin preturile de vânzare accesibile, plăcile de bază cu socket AM1 oferă conectori PCI-Express 2.0 pentru plăci de extensie, respectiv două slot-uri pentru memorie RAM care pot acomoda până la 16GB memorie DDR3. Lista dotărilor mai cuprinde sunet 5.1, conectori USB 2.0 şi USB 3.0 pentru periferice, mai mulţi conectori SATA 6gbps pentru hard disk şi SSD, ieşiri video DVI, VGA şi HDMI.

AMD prezintă noua platformă AM1, pentru mini PC-uri ieftine şi bune

Fiind practic o adaptare pentru desktop destinată procesoarelor mobile AMD Kabini,  platforma AM1 permite realizarea de PC-uri cu eficienţă energetică de invidiat, procesoarele disponibile pentru acest socket având consumul limitat la maxim 25W. Şi preţul de achiziţie ar trebui să fie interesant. Potrivit AMD, chipsetul şi placa de bază luate împreună nu costă mai mult de 60 dolari, lăsând suficientă marjă pentru obţinerea unei configuraţii complete la preţ rezonabil.

Lista producătorilor ce vor oferi plăci de bază cu socket AM1 include nume ca ASRock, ASUS, BIOSTAR, ECS, Gigabyte şi MSI.

Sincronizată cu încheierea perioadei de suport tehnic pentru venerabilul Windows XP, lansarea platformei AMD AM1 în data de 9 aprilie oferă probabil cea mai atractivă opţiune pentru înlocuirea vechilor staţii de lucru, balanţa fiind puternic înclinată în favoarea AMD de pachetul excelent de dotări, consumul de energie modest şi spaţiul redus ocupat pe mesele de birou.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult