AMD renunţă la denumirea Crossfire şi opreşte suportul pentru configuraţii cu mai mult de două nuclee grafice

25.09.2017
AMD renunţă la denumirea Crossfire şi opreşte suportul pentru configuraţii cu mai mult de două nuclee grafice

Remarcate prin nivelul de performanţă competitiv, dar şi un consum de energie record, acceleratoarele grafice Radeon Vega 56 şi 64 nu mai poartă logo-ul Crossfire, AMD decizând să schimbe denumirea şi să limiteze suportul pentru configuraţii multi-GPU.

Adăugată în noul driver AMD Crimson ReLive Edition 17.9.2, setarea mGPU permite creşterea performanţelor în jocuri asociind două acceleratoare grafice AMD Radeon, configuraţiile cu trei sau patru nuclee grafice fiind de acum suportate doar în aplicaţii pentru mediul profesional.

Momentan, nu este clar dacă schimbarea de nume marchează introducerea unor tehnologii noi, însă teste preliminare desfăşurate folosind acceleratoare Vega 56 şi Vega 64 în configuraţie dual-GPU arată o scalare modestă a performanţelor în jocuri recente, fapt ce indică o prioritate tot mai redusă acordată de AMD pentru configuraţiile multi-GPU. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult