AMD renunţă la platforma cu două procesoare pentru entuziaşti

30.11.2007
AMD renunţă la platforma cu două procesoare pentru entuziaşti

Este o veste destul de tristă pentru fanii companiei şi pentru entuziaşti. Un purtător de cuvânt al AMD a anunţat într-un interviu pentru TechReport că renunţă la devoltarea platformei cu 8 nuclee care se adresează entuziaştilor.

Odată cu lansarea procesoarelor Intel Core 2 Duo şi Core 2 Quad, AMD a fost nevoită să ofere o soluţie competitivă din punct de vedere al performanţei. Platforma Quad FX a fost lansată anul trecut şi folosea două procesoare dual-core din familia Athlon 64 FX-70. În plus, se promitea că viitoarele procesoare quad-core urmau să fie compatibile cu plaforma Quad FX.

AMD Athlon 64 FX

Răspunsul din partea Intel a fost anunţarea platformei V8 cu două procesoare quad-core şi, mai târziu, lansarea platformei Skulltrail cu două procesoare special create şi un preţ de 3000$. AMD a fost afectată şi mai mult prin faptul că nu a putut scoate pe piaţă seria Phenom la frecvenţe mai mari de 2.30GHz şi, implicit, nu a putut concura cu seria Core 2 Extreme de la Intel.

Phenom Dye

În concluzie, pentru a oferi unor fani entuziaşti puterea mare de procesare pe care o doresc, AMD a pregătit o soluţie bazată pe seria Opteron. Putem afirma că cei de la AMD au reuşit să balanseze puţin această situaţie defavorabilă pe alt segment, cel al plăcilor video. Momentan, seria ATI Radeon HD 3800 are un avantaj de performanţă faţă de soluţiile de la NVIDIA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News