AMD s-a pregătit pentru VR cu driveri pentru consumatori şi dezvoltatori

05.04.2016
AMD s-a pregătit pentru VR cu driveri pentru consumatori şi dezvoltatori

AMD se pregăteşte de lansarea noului headset VR HTC Vive prin lansarea unor noi driveri pentru compatibilitate cu acesta. Este vorba despre versiunea 16.3.2 cu certificare WHQL, care oferă suport pentru noua soluţie HTC, cât şi pentru Oculus Rift. De asemenea, acest driver este primul care funcţionează cu noul GPU high-end Radeon Pro Duo. Dezvoltatorii de software în VR au însă alte motive de bucurie.

Alături de driverul Radeon Software Crimson Edition 16.3.2, există şi un nou driver beta, versiunea 16.3.4, cu optimizări pentru AMD LiquidVR. Nu în ultimul rând, driverii Crimson pentru plăcile grafice Radeon adaugă şi câteva noi funcţii dedicate realităţii virtuale, realizate în parteneriat cu HTC. Este vorba despre Affinity Multi-GPU, care foloseşte două plăci grafice pentru a procesa cadrul pentru fiecare ochi în parte, rezultatul fiind o singură imagine 3D stereoscopică.

De asemenea, tehnologia direct-to-display oferă posibilitatea de a folosi PC-ul conectat la headset-ul VR, fără a fi necesară configurarea fiecărei aplicaţii în parte în sistemul de operare. Practic, driverii AMD tratează HTC Vive şi Oculus Rift ca display-uri separate, cu status special, pe care sunt afişate jocurile şi aplicaţiile VR.

În cazul în care doriţi să vă testaţi sistemul pentru comptaibilitate cu HTC Vive, Valve a pus la dispoziţie testul SteamVR. Cerinţele minime la capitolul GPU sunt plăcile grafice AMD R9 390, modelele R9 Nano şi R9 Fury fiind recomandate.

Download AMD Radeon Software Crimson Edition 16.3.2

Download AMD Radeon Software Crimson Edition 16.3.4 beta (LiquidVR support)