Android PC-ul de 49 $ de la VIA – pentru minimalişti

23.05.2012
Android PC-ul de 49 $ de la VIA - pentru minimalişti

APC este PC-ul construit de VIA pentru conectarea la Internet. Acesta este scopul principal al acestui dispozitiv minimalist, pentru care producătorul nu s-a deranjat să creeze nici măcar o carcasă. În ciuda acestui fapt, APC este cât se poate de atractiv pentru un utilizator cu ceva cunoştinţe în domeniul IT. Oferind funcţii minime, el ar putea să fie mai mult decât suficient în anumite aplicaţii. Placa roşie vine cu un procesor VIA WonderMedia ARM 11, tactat la 800 MHz, 512 MB RAM şi o memorie integrată de 2 GB. Ea poate fi extinsă cu un card microSD.

VIA APC - pentru conectare la Internet simplă şi ieftină

APC se conectează la Internet doar cu ajutorul unui cablu LAN. Lipsa modulului WiFi este unul din motivele pentru care preţul este foarte mic. Panoul cu conectori include o mufă HDMI, una D-Sub, patru porturi USB 2.0 şi două mufe audio. Placa de bază în format neo-ITX este compatibilă cu carcase mini-ITX şi microATX. În pachet este inclus un alimentator de 15W. Sistemul de operare Android 2.3 a fost optimizat pentru utilizarea cu tastatură şi mouse. El vine doar cu câteva aplicaţii de bază preinstalate.

VIA APC - panoul cu conectori

Conform specificaţiilor producătorului, APC poate rula filme 720p şi suportă OpenGL-ES 2.0. Ieşirea video ar trebui să suporte rezoluţii de până la 1920×1080. APC de la VIA poate fi precomandat. Producătorul spune că livrările vor începe în luna iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News