Angajații Apple trec pe Android pentru a evita spionajul din partea companiei

21.02.2022
Angajații Apple trec pe Android pentru a evita spionajul din partea companiei

Apple se laudă cu securitatea datelor utilizatorilor săi și cu faptul că nu colectează date personale în scopuri comerciale. Totuși, angajații săi din magazinele fizice, au ales să folosească aplicații de chat criptate și chiar să își cumpere telefoane cu Android pentru a evita posibilitatea ca Apple să îi spioneze. Este vorba în special de către angajații din magazine care doresc să pună bazele unor sindicate, prin intermediul cărora să poată cere beneficii mai bune din partea companiei.

Angajații Apple din magazinele retail discută despre formarea unui sindicat de pe dispozitive Android

Angajații din mai multe magazine Apple se pregătesc să se organizeze sub un sindicat național, iar pentru a se proteja de posibilitatea spionajului din partea companiei, angajații recurg la diverse măsuri de siguranță. Alegerea unui Android în locul unui iPhone ar trebui, în viziunea lor, să protejeze discuțiile private dintre angajați de ochii superiorilor din cadrul companiei.

Compania este celebră pentru refuzul de a oferi datele private ale utilizatorilor, chiar și în situații critice, precum masacrul de la San Bernardino. Apple a refuzat autorităților să ofere cheile de decriptare ale telefoanelor, spunând că această decizie ar putea pune în pericol toți utilizatorii. Totuși, în această situație, Apple ar avea un interes direct de a citi mesajele dintre angajați.

Asta pentru că are 65.000 de angajați în 270 de magazine din SUA, care își doresc salarii mai mari, mai multe zile de concediu și concediu de maternitate. Compania a promis în urma veniturilor crescute cu 33% din 2021 că va oferi creșteri salariale între 2 și 10% în magazine, în funcție de poziția ocupată, și de locul unde este magazinul, însă acestea nu sunt în ton nici cu costurile în creștere de trai, în special în zonele urbane dezvoltate, nici cu inflația și nici cu succesul companiei. Apple a mai promis și dublarea zilelor de concediu medical pentru angajații part-time și full-time, mai multe zile de concediu și șase săptămâni de concediu maternal.

Aceste promisiuni nu sunt însă de ajuns pentru a evita continuarea planurilor pentru înființarea unui sindicat.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News