Apple confirmă lansarea iOS 16.5 prin anunțul unui nou fundal de ecran

10.05.2023
Apple confirmă lansarea iOS 16.5 prin anunțul unui nou fundal de ecran

În general, Apple nu anunță data de lansare a actualizărilor de software pentru platformele sale mobile. Utilizatorii se trezesc peste noapte cu update-ul fie deja instalat pe dispozitivele lor, fie în așteptarea unei confirmări pentru instalare. Acum însă, compania a confirmat că va lansa iOS 16.5 și watchOS 9.5 săptămâna viitoare, însă nu direct, ci prin anunțul disponibilității unui nou fundal de ecran pentru iPhone și Apple Watch.

iOS 16.5 va fi disponibil săptămâna viitoare

Conform anunțului noului wallpaper „Pride”, care sărbătorește comunitatea LGBTQ+, watchOS 9.5 și iOS 16.5 vor fi lansate săptămâna viitoare. În magazinele Apple și cele partenere va intra la vânzare și o nouă curea de silicon pentru sport, care este decorată cu același model precum fundalul, care folosește culorile curcubeului pe o curea de culoare albă.

Acest fundal de ecran va fi disponibil însă doar pe noile versiuni de software, începând de săptămâna viitoare, deci probabil că marți seară, Apple va lansa aceste variante software, care sunt deja în teste.

watchOS nu va adăuga prea multe, însă iOS 16.5 va introduce o nouă secțiune de sport în aplicația Apple News, care nu este disponibilă în România. Singura altă funcție importantă pe care o va aduce este posibilitatea de a porni înregistrarea ecranului de pe iPhone cu o comandă vocală pentru Siri. Până acum, această capabilitate era posibilă doar prin accesarea butonului din Control Centre.

Brățara tematică pentru Apple Watch va fi vândută la același preț de 50 de dolari, pe care clienții s-au obișnuit să îl plătească pentru astfel de accesorii. Va fi disponbilă în variante de 41 și 45mm, deci compatibilă cu toate modelele de Apple Watch din piață, de la Series 3 la cel mai recent model, Apple Watch Ultra. Brățara intră la vânzare pe 24 mai.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News