Armata americană comandă 120.000 de căști AR bazate pe tehnologia Microsoft HoloLens

01.04.2021
Armata americană comandă 120.000 de căști AR bazate pe tehnologia Microsoft HoloLens
foto: microsoft

Microsoft a anunțat recepționarea unui contract pe 10 ani, în valoare de până la 21.88 miliarde dolari, pentru înzestrarea armatei americane cu 120.000 căști AR (realitate augmentată), de folosit pentru a comunica soldaților informații în timp real și asista coordonarea misiunilor.

Noul accesoriu high-tech are la bază designul Integrated Visual Augmentation System (IVAS), dezvoltat ca o versiune îmbunătățită a tehnologiei Microsoft HoloLens 2.

„Programul oferă o conștientizare situațională îmbunătățită, permițând schimbul de informații și luarea deciziilor într-o varietate de scenarii”, precizează Alex Kipman, într-o postare pe blogul Microsoft.

Comanda primită extinde contractul pe doi ani, în valoare de 480 milioane dolari, pe care Microsoft l-a câștigat în 2018 pentru a echipa armata SUA cu tehnologii de realitate augmentată. La acea vreme, contractul a precizat că tranzacția ar putea duce la comenzi de peste 100.000 de căști AR.

căști AR Microsoft Holo Lens 2

„Tehnologia realității augmentate va oferi trupelor mai multe informații și mai bune pentru a ajuta procesul decizional. Această nouă lucrare extinde relația noastră de lungă durată și de încredere cu Departamentul Apărării la această nouă zonă ”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft.

Contractul cu armata americană reprezintă o victorie importantă pentru tehnologia de realitate augmentată, care până acum nu a avut prea mult succes în rândul consumatorilor. Totodată, bugetul generos obținut din poziția de contractor guvernamental va permite Microsoft să abordeze cu mai multă convingere limitările tehnologiilor AR, unele inovațiile aduse ajungând în cele din urmă și în produse destinate consumatorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult