ASUS lansează placa video ROG Strix RX 480 în România

22.09.2016
ASUS lansează placa video ROG Strix RX 480 în România

ASUS a anunţat lansarea în România a plăcii video ROG Strix RX 480, o soluţie high-end accesibilă pentru cei pasionaţi de jocuri pe PC. Acest model personalizat al cipului Polaris de top de la AMD vine cu performanţă ridicată faţă de modelul de bază, graţie modului OC, cât şi cu un sistem de răcire superior: deja celebrul DirectCU III, cu performanţă ridicată şi nivel de zgomot redus.

Asemeni altor modele Strix, noua soluţie RX 480 de la ASUS este echipată cu tehnologia FanConnect, care poate controla ventilatoarele din computer în funcţie de temperatura plăcii video. De asemenea, sistemul Aura RGB, regăsit pe alte modele lansate în 2016 se întoarce, oferind utilizatorilor posibilitatea de a personaliza aspectul vizual al plăcii video. Fiind o soluţie grafică care oferă compatibilitate cu headset-urile VR, aceasta include două porturi HDMI, pentru a asigura conectarea simultană a căştii şi a unui monitor.

Conform ASUS, noul ROG Strix RX 480 poate atinge frecvenţa de până la 1330 MHz în modul OC, oferind performanţă ridicată cu 15% în testul 3Dmark Fire Strike Extreme şi cu 19% mai mare în Hitman şi DOOM. Ventilatoarele sistemului de răcire DirectCU III se pot opri automat atunci când funcţionarea lor nu este necesară, iar zgomotul atunci când funcţionează este redus de 3 ori faţă de modelul de bază al plăcii de referinţă de la AMD.

ROG Strix RX 480-8G-GAMING este disponibil acum în România la un preţ de intrare de 1360 de lei pentru modelul de bază, cu GPU tactat la 1266 MHz în mod gaming şi 1286 MHz în mod OC, în timp ce modelul Strix RX 480-O8G-GAMING costă 1495 lei şi vine cu frecvenţa standard de 1310 MHz şi 1330 MHz în modul OC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult