Ca un PC decent: Raspberry Pi 4 este oferit și cu 8 GB memorie RAM

28.05.2020
Ca un PC decent: Raspberry Pi 4 este oferit și cu 8 GB memorie RAM

Raspberry Pi Foundation a lansat o versiune de Raspberry Pi 4 cu 8 GB memorie RAM, la prețul de 75 de dolari.

Dispozitivulul este disponibil și în verisuni cu 2 GB sau 4 GB memorie RAM, la prețurile de 35, respectiv 55 de dolari.

Acum, clienții vor putea folosi micul computer pentru proiecte mai avansate, precum cele de streaming video, care necesită mai multă memorie. Dispozitivul este deja utilizat în proiecte mai complexe, precum ventilatoarele folosite în secțiile ATI din spitale.

Pi 4 poate fi folosit cu succes și ca PC desktop de către cei care nu au nevoie de o putere foarte mare de calcul. Dispozitivul poate rula Windows 10 on ARM. Fanii Linux pot instala popularul Ubuntu. Fundația oferă, împreună cu versiunea de 8 GB, un kit desktop care include o carcasă și cabluri.

În rest, Raspberry Pi 4 cu memorie de 8 GB este identic cu versiunile anterioare: are procesor quad-core Broadcom BCM2711, două porturi USB 3.0, două USB 2.0, două micro-HDMI, slot pentru card micro-SD și conector pentru alimentare USB Type-C.

În România, cel mai puternic model Pi 4 este vândut, de către distribuitorul autorizat Optimus Digital, la prețul de 392 de lei.

La aproape un an de la lansarea Pi 4, fundația anunță că a vândut aproape 3 milioane de unități.

CITEȘTE ȘI:

Un inginer a construit un sistem de recunoaştere facială pentru pisica lui

Snapdragon 865. Tot ce trebuie să ştii despre cel mai puternic procesor pentru mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult