CinemagraphHD – o carcasă de PC cu două LCD-uri încorporate

08.10.2008
CinemagraphHD – o carcasă de PC cu două LCD-uri încorporate

Doar cei pasionaţi sau cei care chiar nu găsesc pe piaţă produsul care li se potriveşte sunt în stare să creeze un PC „portabil” cu două monitoare LCD încorporate. În cazul de faţă, cel care a construit sistemul CinemagraphHD l-a denumit în memoria fraţilor Lumiere şi îl va folosi pentru editare video. Nemulţumit sistemele portabile de la ora actuală, modder-ul Stealth de pe forumul Modders Inc. şi-a creat un calculator pe care la nevoie îl poate încărca într-o maşină şi îl poate folosi în altă locaţie.

CinemagraphHD - un PC cu doua monitoare incorporate

Conform spuselor sale un sistem pentru editare video are nevoie de cel puţin două monitoare, o pereche de harddisk-uri în configuraţie RAID 0, un sistem audio de calitate şi un kit de periferice de mărime normală, pe lângă puterea de procesare necesară aplicaţiilor de acest tip. Cum nu se găsea o carcasă pe care să se poată monta toate acestea, Stealth s-a decis s-o construiască singur. Clipul de mai jos detaliază procesul de creaţie al sistemului CinemagraphHD.

CinemagraphHD poate fi considerat

În final, carcasa sistemului a adăpostit două monitoare de 22”, unul din ele fixat pe un panou rabatabil, trei harddisk-uri, o unitate optică Blu-ray şi un kit wireless Logitech format din tastatură şi mouse, alături de componentele unui PC obişnuit. Latura „portabilă” a sistemului este subliniată de mânerele laterale şi de faptul că întreg ansamblul are nevoie de un singur cablu de alimentare. Deşi recunoaşte că nu a folosit cele mai performante componente, CinemagraphHD poate cu uşurinţă să acomodeze o placă de bază de ultimă generaţie cu un procesor quad core. Pe pagina sursei puteţi admira mai multe poze cu carcasa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News