Coffee Lake-S, noul procesor Intel octa-core pentru platforma LGA-1151 (Z390), testat cu benchmark-ul Cinebench

21.06.2018
Coffee Lake-S, noul procesor Intel octa-core pentru platforma LGA-1151 (Z390), testat cu benchmark-ul Cinebench

Constrâns de competiţie, Intel pregăteşte o împrospătare a gamei de procesoare Coffee Lake, adăugând în ofertă şi modele cu 8 nuclee / 16 fire de execuţie, compatibile cu platforma mainstream LGA-1151.

Deşi nu sunt aşteptate mai devreme de începutul anului viitor, noile procesoare Coffee Lake-S există deja la stadiul de prototip şi sunt distribuite partenerilor OEM, fapt ce indică posibilitatea unei lansări timpurii, posibil, chiar din această toamnă.

Etichetat în benchmark-ul Cinebench cu o frecvenţă de numai 3.1 GHz şi denumire generică, exemplarul testat o obţinut totuşi în testul multi-core un scor de 2212 puncte, comparabil modelului Core i9-7900X, cel din urmă fiind un procesor cu 10 nuclee pentru platforma high-end LGA-2066. Prin urmare, dacă chiar este vorba de un procesor Coffee Lake-S octa-core, atunci performanţele măsurate pot fi explicate prin aplicarea procedeului de overclocking. Având în vedere faptul că şi actuala generaţie de procesoare Coffee Lake hexa-core pot atinge cu uşurinţă frecvenţa de 5GHz în condiţii de overclocking, este aşteptat ca şi noile modele octa-core să ofere rezultate similare.

Potrivit informaţiilor obţinute din rândul partenerilor OEM, Intel va lansa un nou chipset şi încuraja achiziţionarea altor plăci de bază pentru platforma LGA-1151, oferind facilităţi cum ar fi conectivitate Wi-Fi AC ca dotare standard şi capabilităţi I/O îmbunătăţite. Rămâne de văzut dacă Intel va restricţiona folosirea procesoarelor Coffee Lake-S cu noile plăci de bază, sau va permite folosirea acestora şi cu plăcile de bază actuale, în urma unei actualizări de BIOS.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult