Compute Card, computerul de buzunar, va primi un dock upgradabil în formă de tabletă

20.01.2017
Compute Card, computerul de buzunar, va primi un dock upgradabil în formă de tabletă

Nu a durat mult până când o companie a anunţat un dock compatibil cu Intel Compute Card, noul PC ultra-subţire în formă de card de credit. Nexdock este un suport în formă de tabletă, care poate găzdui două module externe. Primul dintre module este chiar Compute Card, „creierul” dispozitivului, în timp ce al doilea găzduieşte toate port-urile de conectivitate, pentru ataşarea de accesorii.

Nexdock beneficiază de un display tactil echipat cu mufe USB Type-C la interior. Compute Card se conectează la unul dintre aceste port-uri, în timp ce modulul de conectivitate se conectează la cel de-al doilea, oferind acces după caz la port-uri USB, mufă Ethernet, HDMI, slot micro SD sau mufe USB Type-C. Modulul secundar pare să integreze şi acumulator pentru alimentarea cu energie electrică, care poate fi mai mic sau mai mare, după necesităţile utilizatorului.

Avantajul unui computer de genul Nexdock, format dintr-un Compute Card şi un modul pentru conectivitate este flexibilitatea în utilizare şi posibilitatea de upgrade în timp. Intel va lansa noi generaţii de Compute Card din ce în ce mai puternice, în timp ce utilizatorii vor putea opta pentru noi opţiuni de conectivitate sau pentru acumulatori mai mari.

Compute Card de la Intel va fi lansat la jumătatea lui 2017, în timp ce Nexdock urmează să ajungă pe piaţă abia spre sfârşitul anului. Momentan nu a fost comunicat şi un preţ estimativ pentru acest accesoriu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult