Corsair lansează coolerele silenţioase ML, bazate pe tehnologia „maglev”

12.07.2016
Corsair lansează coolerele silenţioase ML, bazate pe tehnologia „maglev”

Maglev, sau „magnetic levitation” este o tehnologie care se foloseşte în general în transporturi de persoane, cu trenuri care pot depăşi 300 de km/h, însă Corsair a decis să o folosească pentru a răci componentele din computere. Compania cunoscută pentru hardware-ul său destinat gamerilor de PC entuziaşti a lansat seria de coolere ML, care foloseşte magneţi pentru a crea un sistem de răcire silenţios şi eficient.

Avantajul coolerelor din seria ML de la Corsair este faptul că elicea care crează fluxul de aer nu se atinge în timpul funcţionării de nicio altă componentă. Astfel, frecarea este eliminată din ecuaţie, cooler-ul fiind mai eficient şi mai silenţios. De asemenea, acesta nu mai provoacă la fel de multă căldură şi în teorie ar trebui să reziste mul mai mult în timp. Întrucât nu există părţi mecanice care să se uzeze şi care să interacţioneze între ele, coolerele din seria ML pot funcţiona la viteze foarte mari (2400 RPM) fără să creeze un disconfort auditiv (maximum 37 db).

Coolerele Corsair ML vin în două dimensiuni, de 120 şi 140mm, şi pot fi livrate şi în variantă „Pro”, care include colţuri cauciucate, de diverse culori şi echipate cu LED-uri, care reduc vibraţiile în carcasă pentru a elimina şi mai mult din zgomotul produs. Preţurile pornesc de la 25 de dolari pentru varianta de bază şi ajung la maximum 40 de dolari pentru cele mai mari cu iluminare şi colţuri cauciucate.

Citeşte şi AMD FX-8350 şi FX-6350 primesc un cooler mai eficient în cutie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult