Corsair lansează noi SSD-uri de înaltă performanţă

07.09.2012
Corsair lansează noi SSD-uri de înaltă performanţă

Corsair şi-a lansat cea de-a patra generaţie de dispozitive solid-state (SSD), compusă din seria Corsair Neutron şi alternativa mai performantă Corsair Neutron GTX.

Corsair Neutron GTX - SSD-uri pentru entuziaşti

Noile SSD-uri lansă în urmă popularul controller SandForce SF-2200 pentru mai noul LM87800, produs de Link_A_Media Devices (LAMD) – un cunoscut producător de microprocesoare SoC (system on chip) pentru mediul de afaceri şi piaţa soluţiilor de stocare mobilă.

Seria Corsair Neutron GTX promite viteze de până la 555 MB/s la operaţiile de citire, respectiv 500 MB/s la cele de scriere. Echipate cu chip-uri de memorie NAND Flash mai puţin costisitoare, SSD-urile din seria Corsair Neutron promit aceleaşi viteze de 555 MB/s la operaţiile de citire, dar se limitează la un rezonabil 370 MB/s pentru cele de scriere. Ambele serii de SSD-uri includ sistem de corecţie în timp real a erorilor, respectiv funcţie wear-leveling pentru gestionarea uzurii celulelor de memorie şi durabilitate pe termen lung. Suplimentar, tehnologia adaptive DSP promite păstrarea performanţelor la un nivel constant pe toata durata de viaţă a SSD-ului, evitând degradarea progresivă a vitezelor de transfer şi timpii de accesare a datelor.

Corsair Neutron GTX - performanţe bune la un preţ accesibil

Noile serii Corsair Neutron şi Corsair Neutron GTX sunt oferite în versiuni cu capacităţi de 120 GB, 240 GB şi 480 GB, la preţuri ce pornesc de la 120 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult