COVID-19: Producătorul de PC-uri de gaming Maingear dezvoltă un ventilator medical ieftin

14.04.2020

Producătorul de computere de gaming și stații de lucru Maingear dezvoltă un ventilator medical accesibil, care ar putea ajuta la tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.

Dispozitivele sunt produse în fabricile companiei americane. Ventilatorul Maingear LIV costă doar un sfert din prețul unuia normal. Aparatul este portabil și rezistent, potrivit producătorului.

Maingear LIV are circuite electrice redundante, multiple sisteme de siguranță și un sistem de captare și filtrare a aerosolilor, care conțin virusul, expirați de pacienți.

Dispozitivul poate fi folosit, potrivit Maingear, de personal medical neinstruit, deoarece are setări standard prestabilite. Ventilatorul dispune de software dedicat, care poate fi controlat prin intermediul unui ecran tactil.

Compania este acum în proces de autorizare a dispozitivului la FDA (Food and Drug Administration). Aparatul este bazat pe o platformă care este testată deja în Italia și Elveția în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Doar în SUA sunt necesare 960.000 de noi ventilatoare în contextul pandemiei COVID-19, potrivit American Hospital Association.

Aproape 2 milioane de oameni s-au îmbolnăvit, oficial, de COVID-19. Dintre aceștia, aproape 120.000 au murit, potrivit datelor furnizate de John Hopkins University.

Compania a prezentat prototipul de ventilator într-un clip publicat pe YouTube.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult