Cum arată Galaxy Z Flip3, următorul telefon pliabil de la Samsung

05.05.2021
Cum arată Galaxy Z Flip3, următorul telefon pliabil de la Samsung

Samsung pregătește lansarea a două noi smartphone-uri pliabile, generații noi ale seriilor deja lansate în anii precedenți. De curând, au apărut și primele imagini cu aceste modele, însă acestea erau destul de neclare, așa că pe baza acestora au fost realizate modele 3D care să demonstreze mai bine design-ul înainte de anunțul oficial. În cazul noului Galaxy Z Flip3, se pare că vom primi un design inspirat de cel al seriei Galaxy S21, cu un ecran exterior semnificativ mai mare și cu o carcasă în două culori.

Galaxy Z Flip3 va adopta un ecran exterior mai mare

Galaxy Z Flip și modelul Z Flip 5G au fost identice la nivel de design exterior, diferența între ele fiind la nivelul procesorului intern și conectivității (4G vs 5G). Galaxy Z Flip3 ar putea fi astfel primul telefon cu ecran pliabil de tip clamshell de la Samsung cu un design puțin diferit, care ar putea atrage noi clienți, întrucât rezolvă problemele modelelor anterioare.

Cea mai mare diferență, și probabil cea mai importantă, este renunțarea la micul ecran exterior de dimensiuni foarte mici, în favoarea unui ecran semnificativ mai mare, care permite acum citirea unui mesaj întreg sau controlul multimedia rapid, fără deschiderea telefonului. Astfel, Samsung ar putea concura mai bine cu alternativa Motorola RAZR, care oferă încă de la prima generație un ecran mai mare pe exterior.

Se pare că design-ul care extinde camera de pe laterală spre partea din spate de pe Galaxy S21 va fi adoptat și pe Galaxy Z Flip3, însă camera nu va fi ieșită în relief foarte mult față de restul capacului de pe spate. Partea care acoperă ecranul și camera va fi de culoare neagră pe toate modelele Z Flip3, restul corpului fiind colorat în diverse nuanțe. Sticla de pe spatele telefoanelor este similară cu cea de pe dispozitivele Galaxy S și Note din ultima vreme, cu textură mată.

Conform leak-urilor, ecranul exterior va avea o diagonală de 1,83”, iar sticla ar putea fi noua generație Gorilla Glass Victus, mult mai rezistentă la șocuri mecanice.

Lansarea este așteptată la sfârșitul verii, alături de un nou model Fold. Acestea ar trebui să ia locul lansării seriei Galaxy Note în 2021, Samsung confirmând deja că nu va mai lansa un astfel de model în cursul acestui an.

sursa: LetsGoDigital

Urmărește Go4IT.ro pe Google News