Dell XPS ONE – monitorul cu calculator integrat a fost lansat şi testat

19.11.2007
Dell XPS ONE – monitorul cu calculator integrat a fost lansat şi testat

Dell XPS ONE este alternativa de la Dell pentru un calculator integrat într-un monitor. Alături de firme precum Apple, Sony sau Gateway, Dell oferă un PC de tip all-in-one. La baza sistemului Dell XPS ONE stă un monitor cu diagonala de 20” şi un procesor Core 2 Duo. Versiunea de top include un harddisk de 500 GB şi o unitate optică Blu-ray writer.

Cele patru configuraţii, denumite The Essential One, The Music One, The Performance One şi The Entertainment One, au preţuri ce variază între 1499$ şi 2399$. Toate dispun de 2 GB de memorie RAM şi sunt livrate cu sistemul de operare Windows Vista Home Premium şi aplicaţia Adobe Elements Studio pesonalizată. Rezoluţia monitorului este de 1680×1050 de pixeli, iar acesta este încadrat de un sistem audio.

Dell XPS ONE

Primele teste ale sistemului Dell XPS ONE nu au întârziat să apară. Fericita combinaţie între procesorul Core 2 Duo şi cantitatea de memorie îşi spune cuvântul la capitolul performanţă generală. Pe de altă parte, placa video este una din alegerile mai puţin fericite. Doar cele două versiuni de top, Performance şi Entertainment, dispun de o versiune Mobile a chipsetului ATI Radeon HD 2400 PRO. Astfel, cei interesaţi de jocuri vor trebui să caute altceva pentru o experienţă de gaming decentă.

Utilizatorii atenţi la detalii vor putea sancţiona faptul că un film pe suport Blu-ray nu va putea fi randat la o rezoluţie nativă 1080p, dar ţinând cont de dimensiunea monitorului, acest fapt va fi greu sesizabil. Per ansamblu, Dell XPS ONE reprezintă o alegere inspirată dacă doriţi un sistem all-in-one, orientat spre mediul multimedia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video