Digital Storm Aura, cel mai puternic PC cu design All-in-One din lume

Autor: Aurelian Mihai 31.05.2016
Digital Storm Aura, cel mai puternic PC cu design All-in-One din lume

În aceeaşi zi în care Intel a prezentat noua ofertă de procesoare Broadwell-E şi la scurt timp după ce NVIDIA a dezvăluit vârful său de gamă GeForce GTX 1080, cei de la Digital Storm au anunţat un sistem All-In-One cu totul deosebit, care pune cele mai rapide unităţi de procesare ale momentului în spatele unui ecran curbat de 34”.

Prezentat mai întâi la expoziţia CES 2016, The Aura este oferit în mai multe variante de echipare, cumpărătorii având de ales între configuraţii cu procesor Core i5-6500, până la Core i7-6700K, ambele de tip quad-core. Însă de acum, cei care doresc şi mai multă putere de procesare au la dispoziţie şi noua platformă Broadwell-E, implementată folosind plăcile de bază cu socket LGA 2011-v3. Comparat unui procesor quad-core din familia Skylake, noile modele Broadwell-E cu 6, 8 sau 10 nuclee aduc cu până la 100% mai multă performanţă, însă şi preţul este pe măsură.

Cu preţuri pornind de la 1999 dolari, Digital Storm – The Aura poate fi echipat cu orice placă video pentru desktop, începând de la GeForce GTX 950 şi până la puternica GTX 1080, 32GB memorie RAM DDR 4, hard disk clasic şi SSD cu interfaţă M.2 pentru sistemul de operare şi aplicaţiile instalate.

Dat fiind spaţiul limitat disponibil pentru ventilaţie, sistemul poate fi adaptat cu sistem de răcire cu lichid pentru procesor, în timp ce placa video elimină aerul cald prin partea de jos a ramei ecranului.

În mod neobişnuit pentru un sistem All-in-One, The Aura foloseşte doar componente standard pentru PC-uri desktop, carcasa uşor demontabilă permiţând intervenţia utilizatorilor pentru inspectarea sau înlocuirea componentelor instalate. 

Intel oferă un nou procesor Core i7 Extreme Edition, cu 10 nuclee şi preţ cât pentru un PC întreg