Galaxy Note20 ar putea fi livrat cu un ecran plat și preț mai mic

10.06.2020
Galaxy Note20 ar putea fi livrat cu un ecran plat și preț mai mic

Samsung ar putea paria totul anul acesta pe seria Galaxy Note20. Compania are nevoie de un succes major după debutul dezamăgitor pentru Galaxy S20 și modelele sale derivate. Performanța scăzută din vânzări a fost pusă pe seama pandemiei de COVID-19. Totuși, mulți dintre utilizatori nu au simțit nevoia de upgrade de la S9 sau S10. Întrucât Galaxy Note20 este următorul model „flagship” sud coreean, compania va încerca probabil să acopere cât mai multe sgmente de piață cu acesta. Modelul standard ar putea fi astfel livrat fără un ecran curbat.

Galaxy Note20 ar putea urma pe urmele lui Note10, cu ecran inferior modelului de top

Ecranele curbate au devenit un adevărat simbol pentru telefoanele Samsung high-end. Încă de la seriile Galaxy S8 și Galaxy Note8, Samsung a oferit exclusiv modele curbate în gama superioară. Astfel, vestea că un Galaxy Note20 standard ar putea fi livrat cu un ecran plat este cel puțin interesantă. În primul rând pentru că sugerează că acesta va fi un model mai ieftin. Probabil că acesta va fi comparabil cu un model „Lite” din trecut, cu o rezoluție scăzută a ecranului și fără anumite funcții de top.

De exemplu, Galaxy Note10 de anul trecut a fost livrat cu ecran Full HD+ și fără slot microSD. În același timp,  Note10+ venea cu ecran curbat QHD+ și slot de card. Noul Galaxy Note20 ar putea mări și mai mult diferența între modele folosind un ecran mai ieftin de produs. Dacă ar renunța și la alte funcții, precum încărcare wireless sau rezistență la apă, acest model ar putea fi livrat la un preț semnificativ mai mic.

galaxy note20

Un model similar, cu ecran plat, a fost Galaxy Note10 Lite, lansat la începutul acestui an, care venea inclusiv cu un procesor dintr-o generație mai veche, pe lângă o cameră inferioară și o construcție din plastic. Totuși, asta ar putea sugera că Samsung ia în calcul și faptul că Galaxy S20 la 1.000 euro preț de pornire a fost puțin exagerat pentru mulți dintre clienții fideli.

Informația despre ecranul plat al lui Galaxy Note20 este Ice Universe, un cunoscut leaker de pe Twitter. Există deja și imagini 3D cu acest presupus design, realizate de XLEAKS și PIGTOU. Poate fi observat și un modul de cameră dreptunghiular, similar cu cel de pe S20 și amplasarea butoanelor pe partea din dreapta. Seria Galaxy Note10 mutase toate butoanele fizice pe partea stângă.

(via GSM Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult