Gigabyte Brix II – cel mai mic PC pentru jocuri

Gigabyte Brix II - cel mai mic PC pentru jocuri

Brix II este un sistem PC cu diemsniuni reduse, ce ascunde o configuraţie puternică bazată pe procesoare din noua familie Haswell de la Intel.

În carcasa de forma unui cub cu latură de 11.5 cm, mai mică chiar şi decât gamepad-ul unei console Xbox, se ascunde un procesor Intel Core prevăzut cu interfaţă grafică din seria Iris Pro, compatibilă cu specificaţiile DirectX 11 şi capabilă să redea jocuri la un nivel de performanţă comparabil unei plăci video entry-level, totul la un consum de energie mai mic de 65W. Potrivit observaţiilor făcute la expoziţia IDF 2013, configuraţia oferă performanţe suficiente pentru a reda în bune condiţii jocul Dirt 2 la rezoluţia nativă a unui monitor Full HD. Aparent, pe lista jocurilor suportate intră şi Crysis 3, rulat ce-i drept cu detaliile ajustate la un nivel mai redus.

Gigabyte Brix II - cel mai mic PC pentru jocuri

Gigabyte Brix II pune la dispoziţie ieşiri HDMI şi DisplayPort, 4 conectori USB 3.0, port Gigabit LAN, placă de reţea WiFi integrată şi ieşire pentru căşti de tip jack 3.5mm.

Din păcate preţul situat în intervalul 499-599 dolari nu include sistemul de operare, memoria RAM şi dispozitivul de stocare, care trebuie achiziţionate separat de utilizator. Însă odată adus în stare de funcţionare, Brix II este complementat cu un bundle format din mai multe jocuri oferite gratuit prin serviciul Steam, ne natură să mai amortizeze o parte din investiţia făcută.

Gigabyte Brix II

Potrivit Intel, noul mini-PC oferit de Gigabyte va putea fi găsit în magazine începând cu luna decembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult