Gigabyte extinde gama AORUS cu prima placă video: GeForce GTX 1080 xtreme edition 8G

06.02.2017
Gigabyte extinde gama AORUS cu prima placă video: GeForce GTX 1080 xtreme edition 8G

Gigabyte extinde brandul AORUS şi către plăci video high-end. Acesta era folosit în trecut pentru a acoperi gama de laptop-uri de gaming, cât şi alte accesorii, însă modelul AORUS GeForce GTX 1080 xtreme edition 8G este primul care primeşte acest branding. Se pare însă că această placă nu este obligatoriu nouă, fiind practic un rebranding al modelului GeForce 1080 Xtreme Gaming 8G.

Rebranding-ul este evident în primul rând când comparăm frecvenţele de funcţionare ale celor două modele, ambele fiind tactate la 1784/1936 MHz (base/boost). De asemenea, modelul AORUS pare să beneficieze de acelaşi sistem de răcire Windforce 3, însă cooler-ul din centru acoperit de un plastic în forma literei X are acum în centru logo-ul brand-ului. Pe laterale sunt vizibile logo-ul AORUS şi textul „Fan Stop”, ambele iluminate cu LED-uri, iar placa metalică de pe spate afişează de asemenea logo-ul iluminat.

Similarităţile nu se opresc însă aici. Noul GeForce 1080 AORUS de la Gigabyte vine echipat şi cu aceeaşi configuraţie la capitolul conectivitate, cu trei port-uri DisplayPort, un HDMI, un DVI şi un HDMI numit VR Link pentru conectarea Oculus Rift şi HTC Vive. PCB-ul pare să fie puţin diferit, însă performanţa între cele două variante de plăci video ar trebui să fie identică.

Deşi nu a fost confirmat preţul noului AORUS GeForce GTX 1080, acesta va fi probabil similar cu cel al variantei Xtreme Gaming, sau poate puţin mai mare. Această mişcare vine la scurt timp după lansarea noilor plăci de bază AORUS pe chipset Intel 270, care vin şi în variantă AORUS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video