Google activează asistentul Gmail în stil ChatGPT, pentru utilizatorii de Android

14.06.2023
Google activează asistentul Gmail în stil ChatGPT, pentru utilizatorii de Android

Sperând să recupereze terenul pierdut în fața Microsoft și Bing Chat, Google anunță „Help me write”, funcția Gmail care te ajută să compui mesaje email convingătoare cu minim de efort și foarte puțină inspirație.

Testată inițial în versiune preview, cu grup de testare restrâns, noua funcționalitate apare în clientul Gmail mai devreme decât ne-am fi așteptat. Ce-i drept doar pentru utilizatori din anumite regiuni ale lumii, vorbitori de limbă engleză.

Pentru a încerca noua funcționalitate trebuie să fi înrolat în programul Google Workspace Labs, după care să te înscrii și pe lista de așteptare relevantă. Altfel spus, noua funcționalitate Gmail este în continuare la stadiul de testare beta, rămânând de văzut când și în ce formulă va fi anunțată pentru publicul larg.

La fel ca asistentul Bard, serviciul bazat pe inteligență artificială poate genera fraze întregi pornind de la câteva cuvinte cheie. Astfel, trebuie doar să începi un mesaj email și să activezi butonul identificat cu icon-ul unui stilou, AI-ul folosind inclusiv repere extrase din mesajele anterioare pentru a aproxima continuarea mesajului. Iar pentru ca rezultatul să nu fie complet predefinit, poți alege între mai multe stiluri de redactare, oprindu-te la abordarea cea mai potrivită. Nu vor lipsi nici opțiunile de genul ”I’m Feeling Lucky, alături de „Formalize,” „Elaborate,” sau „Shorten”.

Adăugat cu scopul de a separa creațiile AI de textul original, dar în același timp foarte ușor de eliminat, textul generat de AI va avea atașată o descriere informând cititorii despre natura acestuia. Cât și despre faptul că rezultatul ”reprezintă un ajutor în scop creativ, care nu include neapărat doar adevăruri”.

Sub textul generat vei găsi și un set de butoane de tip Like/Dislike, prin care vei putea exprima aprobarea/dezaprobarea față de rezultatul obținut, informația ajutând Google să analizeze și îmbunătățească nivelul de calitate al serviciilor oferite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult