Hitachi lansează seria Deskstar 7K1000.D, cu platane de 1TB

06.09.2011
Hitachi lansează seria Deskstar 7K1000.D, cu platane de 1TB

Odată cu seria Deskstar 7K1000.D, Hitachi trece la harddisk-uri echipate cu platane de 1TB, o îmbunătăţire ce deschide drumul către modele cu capacităţi de stocare mai mari decât bariera de 3TB impusă modelelor mai vechi.

Hitachi 7K1000.D

Creşterea densităţii de stocare permite creşterea performanţelor prin îmbunătăţirea vitezelor de transfer, dar şi reducerea costurilor de fabricaţie prin folosirea unui număr mai mic de platane pentru atingerea capacităţii dorite.

Construcţia simplificată, cu mai puţine platane pentru modelele din gama inferioară de preţuri, promite şi o reducere a consumului de energie, anunţat a fi cu până la 15% mai mic decât majoritatea harddisk-urilor actuale.

Harddisk-urile Hitachi din seria Deskstar 7K1000.D folosesc interfaţa SATA 6Gbps şi dispun de platane cu viteză rotaţie 7200 RPM. Seria Deskstar 5K1000.B promite temperaturi de funcţionare mai reduse şi o mai bună eficienţă energetică, cu preţul unei mici penalizări asupra performanţelor resimţite.

Linia Hitachi CinemaStar este adresată aplicaţiilor de procesare video, cum sunt sistemele de supraveghere video şi dispozitivele de tip DVR.

Harddisk-urile Hitachi din seria Deskstar 7K1000.D şi Deskstar 5K1000.B sunt deja lansate şi ar trebui să ajungă în curând pe rafturile magazinelor, iar seria CinemaStar va fi disponibilă în această toamnă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News