HP anunţă Omen, o nouă gamă de laptop-uri, PC-uri şi accesorii de gaming

26.05.2016
HP anunţă Omen, o nouă gamă de laptop-uri, PC-uri şi accesorii de gaming

HP a anunţat noi produse de gaming sub brandul Omen, prezentat prima dată în urmă cu doi ani. Compania pare să se concentreze pe realizarea de computere şi periferice de gaming high-end, introducând astăzi două noi laptop-uri, un desktop şi un monitor de gaming sub umbrela Omen. Logoul acestei serii nu este tocmai nou, fiind moştenit de la compania VoodooPC, cumpărată de HP în 2006.

Cele două laptop-uri Omen nu au denumiri specifice. Primul vine cu display de 15,6” şi porneşte de la o configuraţie bazată pe procesor Core i3 de la Intel, în timp ce modelul superior integrează un display de 17,3” şi procesor Core i5 în varianta de bază. Ambele vin cu opţiuni de configurare cu procesoare mai puternice, până la Core i7, până la 16 GB memorie RAM şi cipuri grafice NVIDIA GTX 965M şi display-uri 4K. Preţurile pornesc de la 899 de dolari pentru modelul mai mic şi 980 de dolari pentru modelul mai mare. Ambele vor fi lansate în Statele Unite ale Americii pe 10 iulie.

Detaliile despre Omen Desktop nu au fost dezvăluite momentan, însă ştim că trebuie să ajungă pe piaţă în luna august. Acesta va adopta formatul microATX şi va fi livrat într-o carcasă echipată cu LED-uri RGB. Se pare că opţiunile de configurare vor include plăci grafice NVIDIA Founder’s Edition şi răcire pe apă, sistemele desktop din gama Omen fiind orientate şi către cei care doresc să le folosească pentru gaming în VR.

Ultimul produs din gama Omen prezentat de HP este un monitor. Acesta se numeşte HP 32 Display şi vine, după cum sugerează şi numele, cu un panou de 32”. Acesta afişează imagini la rezoluţia QHD (2560 x 1440) şi dispune de o rată de reîmprospătare a imaginii de 75 Hz. Acesta oferă timp de răspuns de 5 milisecunde şi este compatibil cu standardul FreeSync de la AMD.

Omen Desktop şi Omen HP 32 Display nu au primit încă preţuri de pornire, însă probabil că vor fi comparabile cu ceea ce oferă principalii concurenţi de pe piaţa de produse de gaming.

Citeşte şi HP a lansat „cel mai subţire laptop pe care lumea l-a văzut”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult