HP Elite Slice, alegerea elegantă pentru birou şi acasă

23.12.2016
HP Elite Slice, alegerea elegantă pentru birou şi acasă
Prezentare

PC cu design compact şi o construcţie modulară, HP Elite Slice propune o abordare interesantă pentru conceptul de upgrade, permiţând extinderea funcţionalităţii de bază prin achiziţionarea de module separate care pot fi instalate chiar şi fără cunoştinţe de ordin tehnic.

În funcţie de nevoi, utilizatorii pot adăuga unitate optică pentru accesarea datelor păstrate pe suport CD/DVD şi chiar un sistem audio performant, purtând semnătura Bang & Olufsen.

Prezentare

Cu dimensiuni comparabile unui router de reţea, HP Elite Slice este cum nu se poate mai diferit de clasicele PC-uri desktop, designul bazat pe accesorii modulare uşor de conectat folosind cu mai puţină risipă spaţiul disponibil pe masa de birou.

Realizat folosind hardware împrumutat de la sistemele desktop obişnuite, HP Elite Slice pune la dispoziţie 8GB memorie RAM şi un procesor Intel Core i5-6500T, oferind 4 nuclee de procesare la 2.5 GHz cu un consum de energie nu mai mare de 35W, ideal pentru obţinerea unei funcţionări silenţioase cu un sistem de răcire nu prea voluminos. Astfel, Elite Slice este un PC complet silenţios pentru mediul office, având doar o fracţiune din consumul de energie al unui PC tradiţional.

Chiar dacă nu este primul producător care îmbrăţişează conceptul de PC modular, HP dă un bun exemplu prin simplitatea funcţionării acestui design, modulele opţionale putând fi adăugate în doar câteva secunde, fără a avea nevoie de unelte speciale.

Cu preţ începând de la 629 euro pentru modelul cu dotări de bază, HP Elite Slice poate fi echipat şi cu procesor Core i7, respectiv mai multă memorie RAM, răspunzând cu uşurinţă cerinţelor exprimate şi de utilizatorilor mai pretenţioşi.

Din păcate opţiunile pentru conectivitate sunt destul de limitate, PC-ul oferind numai un conector USB-C şi doi conectori USB 2.0, dintre care unul este ocupat din start cu adaptorul pentru tastatură şi mouse wireless. Incluse în pachetul cu accesorii, acestea folosesc un design personalizat, optimizat pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu pe masa de birou.

Tastatura oferă taste de tip chiclet cu o cursă medie la apăsare şi grup de tastă numeric, în timp ce mouse-ul oferă o configuraţie standard cu 3 butoane şi senzor optic.

HP Elite Slice permite lucrul cu până la două ecrane simultan, conectate folosind interfaţa DisplayPort şi HDMI.

Livrat cu sistemul de operare Windows 10 Pro, Elite Slice oferă şi câteva opţiuni pentru securitate adaptate mediului office, cum ar fi BIOSphere şi tehnologia HP Sure Start, pentru identificarea formelor de malware care se activează la pornirea PC-ului.

Opţiunile pentru conectivitate includ Gigabit LAN şi Wi-Fi AC.

Inventivitatea HP nu se opreşte la designul modular, Elite Slice oferind şi un set de 5 butoane tactile iluminate. Clar vizibile la partea superioară a carcasei, acestea permit ajustarea volumului sonor, activarea/dezactivarea microfonului încorporat, cât şi preluare apelurilor Skype.

Specificaţii:

 • Ecran – 23.8”, IPS, 1920 x 1080 pixeli, filtru mat
 • Sunet – difuzoare stereo
 • Procesor  – Intel Core i5-6500T, quad-core, 2.5 GHz (până la 3,1 GHz în modul Turbo)
 • Placa video – Intel HD 530
 • Memorie RAM – 8 GB DDR3, SO-DIMM
 • Stocare – SSD 256 GB
 • Opţiuni conectivitate – Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 N/AC
 • Conectori – 2 x USB 2.0, 1x USB-C, Ethernet Gigabit, DisplayPort, HDMI, iesire căşti
 • Sistem de operare – Windows 10 64 bit
 • Accesorii incluse – mouse şi tastatură wireless
 • Alimentare – externă
 • Dotări speciale – microfon, Bluetooth
 • Module opţionale: unitate optică CD/DVD, sistem audio Bang & Olufsen

 

Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Echipat cu dispozitiv SSD şi procesor Intel Core i5-6500T, HP Elite Slice  nu pune probleme privinţa temperaturilor de funcţionare şi este complet silenţios în utilizare normală, doar aplicaţiile 3D şi cele de procesare video amintind de folosirea unui sistem de răcire prevăzut cu ventilator.

Ajutat cu 8 GB memorie RAM şi echipat cu sistemul de operare Windows 10 Pro, HP Elite Slice rulează în bune condiţii aplicaţii obişnuite pentru birou, procesorul Intel cu eficienţă energetică ridicată demonstrând o rezervă de performanţă suficientă. Totuşi, nu ar trebui să aşteptăm ca interfaţa HD Graphics 530 să ruleze jocuri 3D în condiţii de performanţă acceptabile.

Disponibil ca modul opţional separat, sistemul audio cu tehnologie Bang & Olufsen atrage prin volumul sonor şi sunet bogat, fără distorsiuni deranjante chiar şi aproape de volum maxim.

Fiind un PC destinat mediului office, HP Elite Slice dispune de butoane dedicate pentru folosirea aplicaţiilor de videoconferinţă şi microfon incorporat, a cărui sensibilitate permite desfăşurarea conversaţiilor de la o distanţă apreciabilă.

HP Elite Slice – teste de performanţă:

 • PCMark 8 (work conventional) – 2980 puncte
 • PCMark 8 (home conventional) – 2780 puncte
 • PCMark 8 (creative conventional) – 3035 puncte
 • Cinebench R15 (CPU single core / multi core) – 122cb / 461cb
 • SuperPi 1.5 XE – 12,278 sec (1MB test)
 • 3DMark Cloud Gate – 5517 puncte
 • WinRAR benchmark – 4068 KB/s
 • HD Tune Pro 5.0 – 343,2 MB/s Avg Read / 0.109 ms Acces Time
 • Test WiFi AC – 425 Mbps download / 436 Mbps upload

Concluzie

Gândit pentru folosirea cu cât mai puţine cabluri la vedere şi doar un minim de spaţiu necesar pentru instalare, HP Elite Slice reprezintă o evoluţie interesantă pentru clasicul PC desktop, către un format mai uşor de gestionat din perspectiva unui viitor upgrade şi adaptat la hardware-ul modern, capabil să ofere un nivel de performanţă adecvat fără compromisul unui consum de energie ridicat sau sisteme de răcire supradimensionate.

Chiar dacă selecţia de module opţionale este limitată, HP Elite Slice este o alegere de luat în seamă pentru la birou cât şi rolul de centru multimedia pentru acasă, PC-ul elegant şi compact arătând cu atât mai bine lângă un televizor LCD cu diagonală mare.

Părţi pozitive

Construcţie compactă
Design modular
Performanţe suficiente pentru aplicaţiile actuale

Părţi negative

Preţul cam piperat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult