HP prezintă un mini PC elegant şi cu preţ accesibil

06.01.2015
HP prezintă un mini PC elegant şi cu preţ accesibil

Uşor de acomodat pe masa de birou şi puţin costisitor, HP Stream mini este un mini PC cu sistem de operare Windows recomandat pentru navigare web, lucrul cu documente text şi aplicaţii puţin solicitante cum sunt cele folosite in educaţie.

HP Stream mini

Disponibil începând cu jumătatea acestei luni la preţul de 180 dolari, Stream mini este oferit împreună cu un abonament pe 2 ani la serviciul Microsoft OneDrive, utilizatorii beneficiind de 200GB spaţiu de stocare cloud pentru depozitarea colecţiei de documente şi fişiere media. Din păcate mini PC-ul oferă numai 32GB spaţiu de stocare intern, parţial rezervat sistemului de operare. Configuraţia este motorizată de un procesor Intel Celeron, ajutat cu 2GB memorie RAM.

HD Pavilion mini

Încadrat la un buget ceva mai generos de 320 dolari, HD Pavilion mini plusează cu 4GB memorie RAM şi un procesor mai puternic, respectiv un hard disk de 500 GB pentru găzduirea locală a colecţiei de fişiere.

Un detaliu important pentru păstrarea costurilor de exploatare la un nivel cât mai redus, consumul de energie în regim de utilizare normală este similar unui bec economic, respectiv nu mai mare de 45W în aplicaţiile cele mai solicitante.

Ambele modele sunt oferite în carcasă miniaturală cu un design elegant, oferind conectori USB, DisplayPort, ieşire pentru căşti şi un buton Power la vedere. Alimentarea este asigurată cu un adaptor AC extern, uşor de ascuns în spatele mesei de birou.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult