HP Ultra Slim PC, scump şi urât

HP Ultra Slim PC, scump şi urât

După ce zilele trecute v-am prezentat pe scurt câteva concepte de PC-uri situate undeva la graniţa dintre realitate şi ficţiune, astăzi, când am văzut acest sistem desktop HP Compaq dc7800 zis şi “Ultra Slim PC”, am crezut că e o glumă proastă de dimineaţă.

În primul rând, preţul pentru configuraţia de bază (729 $) cred că a fost stabilit de nişte fiinţe non-pământene, trebuie doar să aruncaţi o privire la specificaţiile de pe pagina producătorului şi îmi veţi da dreptate. Cea mai valoroasă „componentă” este cu siguranţă licenţa Windows Vista Business 32.

HP Compaq dc7800 Ultra Slim PC

Printre minunăţiile aruncate în carcasa mai urâtă decât un reşou antic vei regăsi „înlemnit” un DVD-ROM (da, ca pe vremuri) şi un hard-disk de 80 GB. Procesorul este din gama Dual Core, dar unul dintre cele mai ieftine de pe piaţă: Intel E2180. Deşi are potenţial de overclocking, nu vei reuşi să salţi FSB-ul cu nici măcar 1 MHz pentru că BIOS-ul “customizat” nu-ţi permite. Dar până la urmă, avem de a face cu un sistem pentru oamenii care muncesc, nu se joacă.

Configuraţia de top ajunge la 1059 $ (dar ai aceeaşi placă video integrată de doi bani – Intel Graphics Media Accelerator 300) plus încă 328 $, dacă mai adaugi un SSD de 16 GB. Serios acum, la aceşti bani îţi cumperi un notebook de toată frumuseţea, nu are rost să te complici cu sisteme desktop slim şi ultra-slim care cică sunt recomandate pentru Office.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News