Huawei lansează EMUI 12, noua versiune de interfață pentru produsele companiei

27.08.2021
Huawei lansează EMUI 12, noua versiune de interfață pentru produsele companiei

Inspirat de Harmony OS 2.0, EMUI 12 vine cu o interfață ceva mai aerisită, funcții noi și optimizări pentru productivitate. În timp ce Huawei este așteptat să migreze întreg portofoliul de dispozitive la Harmony OS, se pare că producătorul chinez nu este pregătit să facă tranziția, deocamdată, adaptând multe dintre inovațiile acestuia la firmware-ul tradițional bazat pe Android și skin-ul EMUI.

EMUI 12 vine cu o interfață reproiectată. Huawei optând pentru o schemă cu linii rotunjite și gradineți de culoare mai discreți, păstrând însă reperele bazate pe negru, albastru și alb. Noile animații fac, de asemenea, interfața UI să arate mai vibrantă. Huawei spune că a fost inspirat de modul în care se mișcă obiectele cerești în univers. EMUI 12 permite, de asemenea, utilizatorilor să ajusteze amprenta fontului cu un reglaj tip slider.

EMUI 12

Panoul de control poate fi accesat acum cu o alunecare oriunde pe ecranul principal, oferind acces la setări rapide pentru conexiunea Wi-Fi, Bluetooth, redare audio, reglajul pentru luminozitatea ecranului și alte comenzi rapide. Există și o secțiune Device Plus unde poți activa modul de productivitate multi-screen, conectând ecranele altor dispozitive MatePad / MateBook și laptopurile Huawei. Spre exemplu, utilizatorii pot efectua apeluri, trimite mesaje, accesa poze și să edita fișiere de pe telefoanele lor, interacționând de pe ecranul tabletei sau laptopului.

Centrul de notificări este, de asemenea, separat de panoul de acces rapid. Acesta este activat acum glisând în jos din colțul stânga-sus al ecranului.

EMUI 12

EMUI 12 aduce optimizări importante pentru accesibilitate și productivitate

Una dintre acestea este noul sistem de fișiere distribuit. În esență, aceasta este o funcție pentru sincronizarea dispozitivelor asociate contului de utilizator, oferind acces instant la poze, documente și mesaje, indiferentă că folosești laptopul, tableta sau telefonul tău Huawei. Accesul se face exclusiv wireless. Important de știut, această funcționalitate este limitată la anumite telefoane Huawei și MateBook, care rulează PC Manager 11.1 sau mai sus.

EMUI 12 îmbunătățește și funcția de apeluri video MeeTime, permițând utilizatorilor să își transfere fără probleme apelurile video de pe telefoane pe televizoarele Huawei Vision (în țările unde acestea sunt disponibile pentru cumpărare).

EMUI 12

Din păcate, în afara pieței din China, Huawei nu oferă un calendar clar pentru distribuirea actualizării la EMUI 12 și nici o listă cu dispozitivele compatibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult