În curând: memorie RAM DDR5 pentru PC-uri mai rapide!

31.03.2017
În curând: memorie RAM DDR5 pentru PC-uri mai rapide!

JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) anunţă dezvoltarea unui nou standard pentru chip-uri de memorie RAM destinate echipării sistemelor PC şi dispozitive mobile, oferind de două ori mai multă lăţime de bandă şi densitate de stocare decât actualele memorii DDR4.

Aşteptat pentru finalizare în cursul anului viitor, noul standard DDR5 promite eficienţă îmbunătăţită în privinţa consumului de energie, deschizând calea pentru aducerea performanţelor la un nivel mult superior soluţiilor actuale.

Concomitent, este pregătită şi o nouă revizie a formatului NVDIMM, folosit cu dispozitive de stocare hibride (Hibrid DIMM). Noul standard NVDIMM-P va permite echiparea sistemelor de calcul cu module de memorie non-volatilă de mare capacitate, accelerând aplicaţiile care procesează volume mari de date (ex. baze de date).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult