În curând vom putea folosi plăci grafice AMD şi NVIDIA în acelaşi timp

14.03.2016
În curând vom putea folosi plăci grafice AMD şi NVIDIA în acelaşi timp

Stardock s-a remarcat în timp ca o companie software, capabilă să creeze atât aplicaţii pentru Windows, cât şi jocuri video de calitate. Noua lor aplicaţie pentru PC-uri este dedicată tot jocurilor video, aceasta oferind o funcţionalitate pe care mulţi gameri o vor aprecia: posibilitatea de a rula în tandem două plăci video de la producători diferiţi. Practic, SLi şi Crossfire vor avea un nou concurent, care nu va ţine cont de model sau producător.

Momentan, această tehnologie nu are un nume, însă cei de la Stardock spun că vor încerca să îi găsească o denumire atrăgătoare înainte ca aceasta să ajungă pe piaţă. Soluţia Stardock va funcţiona însă exclusiv cu hardware şi software DirectX 12. Nu este în totalitate clar dacă şi jocurile vor necesita suport dedicat pentru această aplicaţie, însă probabil că va fi o alternativă mult mai atrăgătoare decât soluţiile oferite de AMD şi NVIDIA.

Deşi Crossfire şi SLi sunt pe piaţă de mulţi ani, producătorii de jocuri rareori oferă suport oficial în momentul lansării. Totodată aceste sisteme sunt destul de pretenţioase, necesitând plăci grafice identice pentru a putea funcţiona. Stardock propune însă posibilitatea folosirii oricărei combinaţii de cipuri grafice pe PCI-express, folosind puterea de procesare şi memoria de pe ambele plăci pentru a oferi performanţă superioară.

Stardock susţine că lucrează alături de AMD şi NVIDIA pentru a oferi o experienţă plăcută în utilizare pentru clienţi, motivul pentru care companiile sunt deschise fiind posibiltiatea de a vinde mai multe plăci grafice către cei care nu le-ar fi cumpărat fără această aplicaţie. De asemenea, mai mulţi utilizatori ar putea beneficia de tehnologia VR, adăugând la sistemul deja existent încă o placă grafică, indiferent de producător sau dacă este identică cu cea deja existentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult