Informații despre iPhone 16 „Ultra” spun că va integra un ecran imens. FOTO

23.05.2023
Informații despre iPhone 16
foto: 9to5mac

Chiar dacă am aflat destul de multe informații despre seria iPhone 15 în ultimele câteva luni, tot nu știm cu siguranță câte dintre aceste presupuse noutăți vor fi cu adevărat integrate în noile telefoane. Se pare însă că leaker-ii s-au plictisit deja să vorbească despre iPhone 15, având deja informații despre iPhone 16. Am mai auzit în trecut că generația 2024 ar putea aduce noi modificări, în special la capitolul ecran, iar acum putem vedea cât de mari vor fi diferențele, datorită 9to5mac.

Chiar dacă iPhone 15 nu s-a lansat încă, deja avem informații neoficiale despre iPhone 16

Site-ul a publicat imagini bazate pe planurile CAD al lui iPhone 16 „Ultra” de anul viitor, care ar putea veni cu o creștere a ecranului față de modelul Pro Max din prezent. Se pare că iPhone 15 va păstra numele „Pro Max” și anul acesta, iar în 2024 va fi înlocuit cu Ultra, care va face trecerea de la un ecran de 6,7” la unul de 6,9”. Creșterea este însă pe verticală, cele două telefoane având lățime similară (76,7mm, față de 77,2mm pe Ultra).

În înălțime, flagship-ul din 2024 va avea 165mm, față de 159,8mm, deci vorbim despre o creștere cu 5mm. Cel mai probabil, modelul Ultra va fi mai degrabă potrivit pentru vizionarea de filme cu raport de aspect ultrawide în modul landscape. De altfel, ecranele de iPhone vor adopta cu această ocazie raport de aspect mai apropiat de cel al telefoanelor cu Android, care folosesc ecrane 20:9 și 21:9 de câțiva ani deja.

iphone 16 ultra
foto: 9to5mac

În cazul modelului iPhone 16 Pro, ecranul va crește de la 6,1 la 6,3”, diferența fiind tot pe verticală. Creșterea în dimensiuni a modelului mai mic va asigura însă spațiul necesar la interior pentru a integra o cameră cu zoom periscopică. iPhone 15 Pro nu va avea o astfel de cameră, aceasta fiind, conform zvnourilor, rezervată exclusiv pentru iPhone 15 Pro Max.

Desigur, planurile pentru următoarea generație de iPhone sunt în faze incipiente. Multe modificări pot avea loc în următorul an, timp pe care Apple îl are pentru a finaliza toate detaliile înainte de a trimite telefonul în producție. Seria iPhone 15 a fost deja finalizată până acum, iar aceste modele ar putea fi trimise către fabrici pentru a începe asamblarea. Se pare că butoanele fizice nu vor dispărea încă de pe iPhone, în ciuda zvonurilor din trecut. Apple s-a lovit de probleme în procesul de dezvoltare care au convins compania să nu adopte această tehnologie pe această generație de dispozitive. Totuși, slider-ul pentru modul silențios ar putea totuși să dispară.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult