Intel dezvăluie cea de-a doua generatie de procesoare Xeon Scalable, cu pană la 56 de nuclee şi memorie Optane

03.04.2019
Intel dezvăluie cea de-a doua generatie de procesoare Xeon Scalable, cu pană la 56 de nuclee şi memorie Optane

Intel anunţă cea de-a doua generaţie de procesoare Xeon Scalable, destinate sistemelor de tip data center şi aplicaţii optimizate pentru multiprocesare.

Noile procesoare conţin până la 56 de nuclee şi folosesc o interfaţă cu memoria RAM pe 12 canale, suportând instalarea unor capacităţi de memorie impresionante. Platforma este compatibilă şi cu un nou tip de memorie RAM persistentă, bazată pe tehnologia Intel Optane. Modulele Optane DC Persistent Memory DIMM pot avea capacităţi mult mai mari şi evită pierderile de date în cazul penelor de curent.

Deşi sunt realizate folosind procesul de fabricaţie pe 10 nanometri,  procesoarele Xeon Platinum 9200 au un consum de energie foarte ridicat,  începând de la 250 W pentru modelul entry-level cu 32 nuclee de procesare şi ajungând la peste 400 W în cazul modelului de top, cu 56 de nuclee. Platforma Xeon Scalable este disponibilă în versiuni dual-socket şi quad-socket, un sistem putând avea până la 224 nuclee de procesare, capacitatea de memorie RAM instalabilă crescând fără a introduce latenţe de accesare prea mari.

Fiecare procesor Xeon Platinum pentru platforma Xeon Scalable pune la dispoziţie câte 40 canale de comunicaţie PCIe 3.0 (dublu pentru sistemele dual-Socket).

Capabilă să atingă o frecvenţe de până la 3,8GHz în modul boost, noua familie de procesoare Xeon Scalable ameliorează simţitor performanţa în aplicaţii slab optimizate. Cu toate acestea, nu trebuie să aşteptăm un nivel de performanţă prea ridicat în situaţii care ies din tiparul aplicaţiilor Data Center.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult