Intel dezvăluie familia de procesoare Coffee Lake, cu până la şase nuclee şi preţuri începând de la 117 dolari

25.09.2017
Intel dezvăluie familia de procesoare Coffee Lake, cu până la şase nuclee şi preţuri începând de la 117 dolari

Discutate de ceva timp la bursa zvonurilor, procesoarele Intel Core 8th gen (nume de cod Coffee Lake) sunt acum oficiale, Noua familie include primele modele Core i5 cu şase nuclee şi Core i3 quad-core.

Încadrate la gama mainstream, procesoarele Coffee Lake sunt compatibile cu chipsetul Intel Z370, necesitând achiziţionarea unei noi plăci de bază.

Fiecare model de procesor este livrat într-o variantă blocată şi una deblocată, cea din urmă fiind capabilă de overclocking. Modelul i3-8100 porneşte cu preţul de 117 dolari şi pune la dispoziţie patru nuclee, patru fire de execuţie şi o frecvenţă de bază de 3,6 GHz. Modelul deblocat i3-8350K costă 168 de dolari şi ridică frecvenţa de bază la 4.0 GHz.

Cu preţ de 168 dolari, modelul Core i3-8350k promite să fie un adevărat best-buy pentru PC-urile de gaming care trebuie să se încadreze într-un buget limitat, cele 4 nuclee de procesare având o frecvenţă de 4GHz.

Core i5-8400 ieste doar cu puţin mai scump decât cel mai puternic i3 (182 dolari), însă diferenţa între acestea va fi evidentă în aplicaţiile optimizate pentru mai multe nuclee. Acesta oferă şase nuclee şi şase fire de execuţie, frecvenţa de bază fiind mai scăzută, la 2,8 GHz.

Noul Core i5-8600K, varianta deblocată, costă 257 dolari şi are o frecvenţă de bază de 3,6 GHz, care poate creşte până la 4.3GHz în aplicaţiile care folosesc doar un singur fir de execuţie.

Vârful de gamă este reprezentat de modelul Core i7-8700K, capabil să atingă o frecvenţă maximă de 4.7GHz în modul Turbo Boost (un singur nucleu activ) sau 3.7 GHz folosind toate cele 6 nucelee disponibile. Modelele de top din gama Core i7 de la Intel beneficiază şi de tehnologia Hyper Threading, rezultând un număr de 12 fire de execuţie disponibile aplicaţiilor solicitante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult