Intel în trimestrul trei: rezultate financiare staţionare, Bay Trail iminent, Broadwell amânat

16.10.2013
Intel în trimestrul trei: rezultate financiare staţionare, Bay Trail iminent, Broadwell amânat

Intel a anunţat ieri rezultatele financiare pe cel de-al treilea trimestru al acestui an şi, în condiţiile în care piaţa PC a continuat să scadă, cifrele staţionare sunt mai degrabă îmbucurătoare. Cu această ocazie, compania a făcut şi două anunţuri, unul cald şi unul rece: Bay Trail este iminent, dar Broadwell este amânat pentru 2014.

În cursul celui de-al treilea trimestru fiscal al anului, Intel a raportat profituri de 2,95 miliarde de dolari, cu 20 de milioane mai puţin decât nivelul atins în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar veniturile au fost şi ele aproape îngheţate la acelaşi plafon: 13,48 miliarde, faţă de 13,46 miliarde acum un an.

Motivul acestei plafonări este scăderea continuă a pieţei PC, care continuă pentru cel de-al treilea an consecutiv, avansul făcut de Intel pe frontul mobilităţii nereuşind decât să păstreze parţial nivelul veniturilor şi profiturilor. Singura divizie care a înregistrat o creştere a fost Data Center Group, aceasta ajutând compania să-şi menţină constant nivelul veniturilor şi profitului.

Conform declaraţiilor managerului Brian Krzanich, compania a făcut un progres modest într-un mediu dur, compania trebuind să se conformeze cererilor scăzute ale partenerilor PC şi concurenţei dure a producătorilor consacraţi de cipuri pentru telefoane şi tablete.

Veste cea bună este că procesoarele Atom din generaţia Bay Trail, care aduc un spor semnificativ de performanţă faţă de modelele Clover Trail deja cunoscute, vor ajunge pe piaţă în circa două-trei săptămâni. Până la sfârşitul lunii noiembrie vor fi lansate 10 tablete Windows 8.1 bazate pe aceste noi procesoare, Intel sperând să concureze de pe o poziţie mai bună rivalii precum Qualcomm.

Vestea cea proastă este că Broadwell, versiunea fabricată într-un proces pe 14 nanometri a procesoarelor Intel Core din generaţia Haswell, va întârzia până în primul trimestru al anului viitor din cauza unor probleme tehnologice. Compania afirmă că acest lucru nu va afecta vânzările deoarece Haswell este încă insuficient utilizat.

Prognoza Intel pentru ultimul trimestru al anului este conservatoare, compania estimând venituri de 13,7 miliarde de dolari, uşor mai mari decât cele obţinute în prezent.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News