Intel lansează procesoare pentru laptopuri cu frecvență de 5GHz în modul boost

31.05.2021
Intel lansează procesoare pentru laptopuri cu frecvență de 5GHz în modul boost

Intel suplimentează oferta de procesoare Core 11th-gen pentru sisteme portabile cu modele capabile să atingă 5GHz în modul boost.

Noile modele de procesoare au la bază platforma Intel Evo și vin la pachet cu grafică integrată Iris Xe mai rapidă și conectivitate WiFi 6. Bonus, Intel anunță și o placă de extensie care adaugă conectivitate 5G pe viitoarele generații de laptopuri. Soluția folosește un modem furnizat de MediaTek.

Parte din gama Intel U-series, noile adiții sunt Core i7-1195G7 și Core i5-1155G7, optimizate pentru a atinge frecvența de 5GHz în modul Turbo Boost 3.0, la rularea aplicațiilor care folosesc 1-2 fire de execuție. Potrivit Intel, noile procesoare livrează performanțe cu până la 25% mai mari ”decât competiția”. În mod evident, Intel face referire la oferta de procesoare AMD Ryzen, devenite foarte populare în rândul utilizatorilor de PC-uri Windows.

Un alt atu enunțat de Intel este performanța ”de până la 8x mai mare” în sarcinile de compresie video, ”dublând viteza de editare video”.

  • Core i7-1195G7: quad-core + HyperThreading, frecvență de bază 2.9GHz (turbo boost maxim 5.0GHz pe 1-2 nuclee, 4.6GHz pe toate nucleele), suport pentru memorie de până la DDR4 3200Hz
  • Core i5-1155G7: quad-core + HyperThreading, frecvență de bază 2.5GHz (turbo boost maxim 4.5GHz pe 1-2 nuclee, 4.3GHz pe toate nucleele), suport pentru memorie de până la DDR4 3200Hz

Noul GPU Iris Xe promite performanțe superioare soluțiilor AMD echivalente, încă bazate pe nucleul VEGA de generație anterioară. Potrivit Intel, laptopurile echipate cu noile modele de procesoare i7 și i5 vor putea rula unele dintre cele mai noi jocuri PC, cei drept, la rezoluții mici.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult