Intel oferă un procesor Core i3 ultra-eficient, adecvat pentru tablete răcite pasiv

11.09.2013
Intel oferă un procesor Core i3 ultra-eficient, adecvat pentru tablete răcite pasiv

Într-un nou exerciţiu de superioritate tehnologică, Intel a lansat primul procesor din gama Intel Core potrivit pentru folosirea în tablete subţiri, care nu includ sistem de răcire cu ventilator.

Chiar dacă acesta nu este primul procesor Intel x86 instalat într-o tabletă răcită pasiv, primele fiind cele din gama Atom, modelul Core i3 cu nucleu din a patra generaţie Intel Core (nume de cod Haswell) promite un spor considerabil de performanţă peste soluţiile folosite până acum.

Cu un consum de energie evaluat la numai 4.5W în condiţii normale de utilizare, procesorul este considerabil mai eficient decât modelele folosite până acum în tablete şi ultraportabile. Potrivit Intel, noul chip este capabil să îmbunătăţească cu până la 50% autonomia dispozitivelor pe care le echipează.

Intel oferă un procesor Core i3 ultra-eficient, adecvat pentru tablete răcite pasiv

Aducând eficienţă energetică similară unui procesor Atom şi performanţe apropiate unui laptop de mărime normală, noul procesor este un candidat ideal pentru echiparea viitoarelor generaţii de tablete cu Windows 8.

Botezat Core i3-4012Y, acesta este un procesor dual-core cu frecvenţă de 1.5GHz. Suplimentar, au mai fost lansate modelele Core i3-4020Y (consum 6W), respectiv Core i3-4010Y (frecvenţă redusă la 1.3GHz). Fiecare procesor dispune de câte 3MB memorie cache şi interfaţă grafică din seria Intel HD Graphics 4200.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult